Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Drugačije rečeno aplikacija nudi slobodu govora
Namjerno širenje laži i dezinformacija nije sloboda govora.
Interesantno, u odbranu telegrama skočila samo ruska vlada. Korišten kao kanal za plasiranje propagande i dezinformacija, a po privatnim chat roomovima instrirani botovi koji potom melju istu priču po cijelom svijetu, pa i OVDJE. Uskoro opširnije; francuska vlada zaprijetila objavljivanjem sadržaja koji će svijetu potkrijepiti sve gorenavedeno. Da sam ruski bot, zabrinuo bih se :)
na telegramu svako moze otvoriti svoj kanal, pa nek prica sta hoce. Svako eka bira svoje lazi. Tvoje je da koristis mozak, i sam napravis svoje misljenje. Ima i kanala koji su objektivni, i imaju najvise pratioce. Svaki objektivni kanal, je cijeljen od svih strana. Ali sta vi iz klixa znate o tome. Vi samo prevodite i objavljujete sponzorisan sadrzaj. Evo upravo sam sam sebi unistio account, izbrisace me u roku 24 sata.
Kod nas redove prave za Torabija a ti bi da mozak koriste. Koji mozak?! I sloboda govora nije namjerno iznošenje laži, vrijeđanje, prijetnje i sl.
@KytaaSmallestEver -- nece tebi niko nista, jer nista bitno ni važno nisi rekao
Koristim gaa za telegram botove koji mi donose pasivnu zaradu #freeDurov
Poznata njemačka policija počevši sa famoznim slovom G i završava na O. U novom ruhu. Šta dalje reći :) Inače Telegram je daleko najjača aplikacija za komunikaciju. WhatsApp, Viber i sve ostale su jednostavno krš.
Nikad ovo nisam razumio. Zamisli otvoriš kafić i imaš bašticu ispred i kao sad bi trebao, između ostalog, kontrolisat ljude šta pričaju. Jer i to je forum po definiciji, mjesto gdje ljudi dolaze da razmjenjuju mišljenja. Misle da nenormalan čovjek može postat normalan ako ga kontrolišeš, i da će normalan čovjek postat nenormalan ako ga pustiš da kao čita nešto po internetu.
Illuminati u akciji gasenja slobode govora, prvo su nam stavili Klix pod svoju cizmu, sada hoce i Telegram ;)
Putuj, slobodo, ti si za neke bolje ljude.
Pustite Klixu da uredjuje Telegram, eto vam rjesenja za slobodu govora...
Čudna vremena!
Kako neko može biti uhapšen zbog "manjka moderacije" . Zapad postaje digitalni kazamat gdje sviraju istu frula cenzure i poželjne propagande.
Pavel i Nikolai Durov su dva ili tri puta boli pobjednici matematičkih olimpijada, genijalci su pobjegli 2013 iz Rusije tražeći slobodu a dobili totalitarni poredak mnogo maligniji od ruskog jer eto oni traže da se objavljuje samo ono što njih veseli makar bile i najveće laži.
Na istoku nemaš instagrama, fejsa, obicno ni vibera i whatsappa. Često za izreceno padneš kroz prozor. Tako da je zapad kamilica u odnosu na istok za kojim narod pati.
Malo po malo gasi se svaka mogućnost dijeljenje informacija izvan mainstrima
Rugali se komunistima zbog nedostatka demokracije, ahaha sve lagano ide ka globalnom jednoumlju
Francuska je kriminal sama po sebi...
kriminalna aktivnost,ma kakvi haha