Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Postavlja se pitanje je li moguće drustvo bez klasa ako Posmatramo Aristotelovu politiku mozemo vidjeti da on ne vidi razlike kao problematiku vec kao nuznost pa tako govori o prvoj razlici pri rođenju na musko I zensko a kasnije u njemackom idealizmu tj u fenomenologiji duha imamo cuvenu dijalektiku gospodar rob u kojoj rob uslovljava gospodara i potreban je!
u ovoj dijalektici rob i ako u podređenom polozaju razvija svoju samosvijest kroz rad i interakciju s objektima Rob postaje svjestan svoje slobode i ljudskog dostojanstva kroz svoj rad dok gospodar zavisno od robove poslušnosti ostaje u stanju (ne)svjesnosti o stvarnoj slobodi
Kad bi kolonijalne sile plate i vrate šta su uzele ne bi imale za kifle, možda čak i ne bi mogle to ni isplatiti. Čitavi moderni zapad je nastao na pljački ostatka svijeta i tako je i danas, samo umotano u ljepše pakovanje.
Tako i treba
A to je pravo lice demokratije i zapada i mi težimo da budemo kao oni.Oni da postuju ljudska prava npr.zbog svih tih radnji koje su radili ne samo oni nego sve EU države za pocetak bar bi pogasili sve te monarhije i pokazali na sve načine da smo svi jednaki a ne reći ejsta je bilo biloje nemate se kome žaliti.
Šta je bilo bilo je, i tako se ide naprijed. Jer koliko da gledamo nazad u prošlost.Mjesec,godinu,10godina,100,1000,10000. U suštini ne vrjedi ni sekundu to će vam reći svi psiholozi i sve velike wvjetske religije
Kada bi platili za sva zla i pljačke koje su počinili, odmah bi bankrotirali.
Treba gledati u prošlost samo kad je Srebrenica u pitanju. U drugim slučajevima treba gledati samo napred.