Nakon osam mjeseci
0

Policija Australije identifikovala ubijenu ženu čije je tijelo pronađeno unutar betonskog zida

I. M.
Foto: Queensland Police
Foto: Queensland Police
Australska policija koja istražuje ubistvo žene čiji su ostaci pronađeni unutar betonskog zida prošle godine, saopćila je da je identifikovala žrtvu i vjeruje da je ubijena prije više od deset godina.

Tanya Lee Glover, rođena 1971. godine, imala je oštećen vid i sluh, a u trenutku smrti imala je 38 godina, saopštila je policija Queenslanda u četvrtak.

Njena sudbina je prvi put izašla na vidjelo kada su čistači prošlog decembra pronašli neidentifikovane ljudske ostatke iza betonskog zida u podrumu stambenog kompleksa u Alderliju, u predgrađu Brizbejna, piše CNN.

Njeno tijelo je pronađeno djelimično zakopano i čvrsto umotano u odjeću i posteljinu, saopštila je tada policija.

Trebalo je osam mjeseci da vlasti potvrde Gloverin identitet koristeći DNK forenziku i nacionalne baze podataka, rekao je u četvrtak novinarima nadzornik detektiva Andrew Massingham, dodajući da se njena smrt tretira kao ubistvo.

Detalji pokazuju da je bila duboko izolovana žene do te mjere da niko nije prijavio njen nestanak.

"Za sada nam nije poznato da li je imala bilo kakav oblik zaposlenja. Preliminarne informacije su da je vodila vrlo tih i prigušen način života i nije bila aktivna na društvenim mrežama", rekao je Massingham.