Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bh gas dao za plinovod zenica-travnik 40miliona. plinovod nicemu ne sluzi. umjesto da smo te novce ulozili u energetsku nezavisnost. hidroelektrana vranduk zaustavljena. treba ispitati ko stoji iza energetske sabotaze.
@Sam - A koje je trece -meko ili tvrdo?
Evo da vidite ko su te izbjeglice iz Ukraine koje se prebacuju u Europu: https://www.youtube.com/watch?v=oEJc9x4EdKU Pa da vidimo sta nam pronacisti imaju reci na ovo!
Ajde ne kakite... Sta je to BiH osigurala izbjeglicama iz bilo koje drzave? Mi se nasli kao davati lekcije.... Sta se desavalo sa pomoci koju je BiH dobila tokom poplava? Ne znamo ni sa svojim narodom a kamoli sa tudjim....
sad ce oni zamjenit srbijance i bosnjake sa fabrickih traka u slovackoj,a ako dodju kod nas radit ces za 600km kod privatnika
Ja kad sam bio izbjeglica u Makedoniji. Dobiješ tanjir čorbe, dno tanjira se vidi🤣I u njemu, četiri zrna graha... Bilo je, daj šta ima..A merhamet Makedonije pošalje nas da beremo jagode, upeklo 35 stepeni. A ručak, čaša kiselog mlijeka i kriška hljeba..Biti izbjeglica današnje je luksuz, za razliku od onih vremena.
Za par dana zivot se okrene naglavacke, neka nam je Bog na pomoci
Tebi je od Marta 2020 proslo tek par dana?
"mi bi vama pomogli da vas ne ubijaju, ali ne mozemo jer bi cijene u trgovinama otisle gore" - "civilizirani" svijet
Ili jer bi svi otišli u pm, jer buldozi prijete nuklearnim ratom možda?
Prvi put kad neko zaprijeti nuklearnim ratom odmah ga treba eliminisati, po cijenu nuklearnog rata. Inace ces zivjeti pod ucjenama, u strahu i kad tad ce opet izbiti nuklearni rat. Rak se rjesava cim se manifestuje svim mogucim sredstvima, ne cekas da vidis hoce li te ubiti ili nece.
Zao mi je onih koji su ostali tamo, a ovi sto su pobjegli ce najbolje proci. Nagledala sam se toga tokom rata kad su bjezali i nakon rata kad su se vracali. Dok smo mi mastali o cipelama koje nisu dva broja vece, oni su dolazili obuceni kao da su s modne piste sisli, puni para, sve je bilo usmjereno na pomoc njima, poslove su dobijali odmah dok su oni koji su tu bili cijeli rat morali da se zadovolje tim sto su prezivjeli tokom agresije i to je trebalo da bude dosta.
I ja sam isto prije par godina otisla iz BiH. Citav rat i jos preko 10 godina poslije rata pokusavala da dobijem stalan posao i da imamo vlastiti krov nad glavom. Oni koji su se vratili primani za stalno, a mi gledali odakle je vedro. Valjda smo bili krivi sto smo ostali zivi. Sad sam u Njemackoj, odustala. U Bosnu odem u par godina jednom i vidim da se nista nije promijenilo.
Zanimljiva je jedna cinjenica, o kojoj rijetko ko razmislja... Nikad u ovakvim kampovima neces vidjeti porodice onih koji te ohrabruju patriotizmom i na koncu tjeraju da ostanes u zemlji i branis je, niti ces njih vidjeti da je brane s tobom tamo gdje je mogucnost da ga pogodi projektil... Obuku oni uniforme, ali su negdje gdje ce ih tesko ista pogoditi, a kad se sve zavrsi, pokupe zasluge za odbranu, a tebe potapsu po ramenu za patriotizam, ako si imao srece da i to ziv docekas...
Evo pregovaram sa ženom da primimo tri Ukrajinke. Ušli smo u zavrsnu fazu pregovora.
Slovacima lakše glumit izbjeglice nego nama, lako je Ukrajinca glumit, za Marokanca moraš znati!
Gledam snimak, autentican, ukrajinci ne daju stranim studentima da se ukrcaju na voz... zar u ovakvoj situaciji da budu rasiti i nacionalisti!? Samo se oni trebaju da spase... ccc
Poljaci su to
Imajte u vidu da najviše Ukrajinaca ide ka zemljama kojima fali najviše radne snage - Njemačka, Francuska i Engleska. Već su najavili da će im automatski izdavat radne i boravišne dozvole. Sad to povežite s izvještajem fašističkih i islamofobnih zapadnih medija koji su rekli da sad stradaju 'plavokosi i plavooki ljudi, a ne neki iz trećih zemalja'. K'o što sam reko ranije, svi će dobit što su htjeli iz ovog rata, a Ukrajina će najebat.
Topla preporuka: Idite u Rusiju i napravite reportažu o porodicama poginulih ruskih agresora!
kao i kod nas ljudi žene djeca poletili u kasarne misleći da će ih zaštiti,vojska stala na stranu agresora
Samo da ne bude svakog gosta dva dana dosta.