Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Privatizacija na balkanu je bila dječija predstava za ono šta se desilo u istočnoj njemačkoj, preko noći su giganti sa zapada pokupovali fabrike, mijenjali im namjenu, rušili ih da grade tržne centre i td. Milioni radno sposobnog stanovništva su migrirali na zapad, katastrofa ravna ratu od koje se teško oporavlja, jako površna analiza komentatora koji su naravno pročitali samo naslov.
Treba još dodati da su za ujedinjenje bili samo Amerikanci, Rusija nije imala ništa protiv pod uslovom da se NATO ne širi istočno od njemačke, čak su i ugovor potpisali gdje se to garantuje (zanimljivo sa obzirom šta se dešava) Britanija i Francuska su se žestoko protivili ujedinjenju kao iz historijskih razloga, ustvari su znali da će ih Njemačka ekonomski poklopiti.
Ono što komunjare unište ne može se popraviti za 100 godina. Istočni dio Njemačke je najbolji primjer.
I opet bi neki na istok. Nostalgija zar za trabantom i siromastvom.
I tako se osnovao AFD od strane mjesanog naroda P o g a n e Slavena
140 ljudi tokom 40 godina...pa koliko jadnih sirijaca palestinaca i drugih gube zivote bjezeci od rata
Ovo je za one koji priželjkuju Ruse u svom dvorištu!
s obzirom u kojem pravcu ide njemacka istocni njemci ce se u buducnosti dobrovoljno pripojiti poljskoj.
Jesu li sa obe strane Njemacke Njemci ? Njemacka nije podijeljena na jednu stranu gdje se osjecaju i nazivaju Njemcima, a na drugu stranu npr Rusima ?
Možda tako se ujedini i BiH.
zato je bitno da s r bbnda jos prica i pregovara o dnk i kako smo mi oni ovi itd i ciji je jezik..
Oni se ujedinili a mi se razjedinili....reko neko da je bolje svak sebi.. tako rekli
To nije bilo ujedinjenje nego dobrovoljna okupacija jer su se podbacili pod zapadno Njemacki novac i upravu. Zapravo isto sto smo i mi nesto kasnije uradili
Tacno!
A danas ganjaju dijete od 12 godina koje nosi zastavu Palestine. Daleko im kuca od moje generalno.
Bertelsmann-Stiftung je sprovela anketu u istočnoj Njemačkoj i utvrdila da 58 posto istočnih Nijemaca smatra da je sistem rada i individualnih sloboda bio bolji u DDR nego u današnjoj BRD, 84% takođe smatra da je sistem bio uređeniji i da su imali daleko manje birokratije za vratom. Preko 60% istočnih Nijemaca se osjećaju građanima drugog reda u odnosu na DDR gdje su bili građani prvog reda. Imali su besplatnan zdravstveni sistem, jednakost, nepostojanje beskućnika i droga.
Koja balabu si ti
1 narod, 2 sistema, i postaše stranci i neprijatelji jedni drugima, a razlike se i danas osjete, a nas "mudri" leš njaci Bo misle silom na sramotu da zadrže u tvorevini.
Naucili su lekciju. Jednostavno se u svjetlu danasnjih dogadjaja u svijetu tacno osjetis bojazan Njemacke prvenstveno od Rusije, zatim Amerike a Izraelu se moraju klanjati. Sami su krivi.