Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad skontas da su im dva NAJBOLJA broda koja su imali datirana jos iz sovjetskog perioda... A onda skontas da su jahte koje im se plijene svuda po svijetu duplo skuplje od tih brodova... bude ti jasno sta znaci korupcija na velikoj skali.
arasBL...T14 Armata i T-90 Rusi nemaju veliki broj...tek nekoliko koje koriste na paradama! Njih se boje poslati na ratiste jer njihovim gubitkom ili unistenjem bi napravili jos vecu sramotu i gubitak morala kod svoje vojske. Najveci ruski problem u ovom ratu je logistika nesposobna komadna
Armata koma 10 . Rade komada 4. Zqto ih nisu poslali.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Isti scenario kao njihove braće iz Srbije tokom 90ih. Kakvo naoružanje su imali. pjevali su Srbija do Tokija, a postadoše kao mini Nokia. Svi junaci redom poklekoše 🤭🤭🤭
"...napominju Britnaci."
Od druge vojne sile na svijetu. Do druge vojne sile u ukrajini.
Rusi su u ovom ratu ipak pokazali da nisu neka ozbiljna sila..ja sam mislio da ce ih savladat u mjesec dva...ali sad se vec vidi da rusija nema kapacitet
kao i sve, vrlo nekvalitetno...
Vojna oprema je inače "što jeftinije i jednostavnije to bolje"
kakva Rusija, Ukrajince napada mrtvi Sovjetski Savez, sakupila ruska bijeda opreme što je ostalo od njih i kurče se da su neka sila
Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi dnevni izvještaj o stanju na ukrajinskom ratišu
kljucni brod proizveden 1979 lol
Sa vojnom opremom nije kao sa mobitelima ili automobilima. Tu ne izlazi novi model svakih par godina. Vojna oprema se održava i modernizuje i napravljena je da traje. Sasvim je normalno kazati da je moderno neko naoružanje koje je u upotrebi od 70-tih. Rijetko ćeš u arsenalu i najjačih vojski naći nešto mlađe od 10 godina.
Da nemaju nuklearno oružje kojim ludi Putin prijeti, pokazali su da su slaba vojska totalno...
Od sveg oruzja koje imaju pola baci u vodu. Jedan dio je neispravan , jedan dio zastario ..
Putin se plaši i svoje vojske zato nije ulagao u ništa samo financirao wagnerovce. Dovoljan je podatak da su prostituirali svoje vojnike da se zna o kakvom sistemu se radi.
Ukrajina im bez flote uništi dva velika broda, šta bi bilo tek da se sukobe sa Britanskom flotom, Američku da ne spominjem. Tu se vidio pravi istočnjački-balkanski mentalitet, opustili se vozikaju se kraj obale kao da nisu u ratu, podcijenili protivnika, vjerojatno je i zapovdjednik došao preko veze na poziciju. Sramota za Rusku mornaricu.
NATO pomaže Ukrajini, ali pomažu i Rusiji njeni saveznici. Vjerojatno su im dostupne sve snimke koje naprave sateliti Kine, Irana, Kazahstana itd. Ukrajina gubi to je evidentno ali ja samo kažem kako su Rusi tipični seljački mentalitet, neodgovorni, bahati, veze na sve strane, poslali najslabije u rat. Gdje je T90? Šta misliš da je Njemačka u ratu da bi im se dogodila da na ovaj način izgube brod. Ili da se neko izvuče iz službe jer mu otac ima novca. Tu je razlika zapad-istok.
Pa dobro, oni izgubili dva od desetine brodova u 50 dana i to u ratu, a mi 1 helikopter od ukupno 4 u miru za 4 mjeseca i to jos dok je stajao na kopnu. Al to niko ne komentarise, bitno je da ovi sto pisu komentare se razumiju u ruske snage.
Nema rata bez srbina,pa neko mora izgubiti :D
Rusi prijete cijelom svijetu, a ne mogu da zauzmu Kijev 🤣🤣 Ministar odbrane imao srčani Putinom kum zarobljen, a Putin nece da ga razmjeni Toliko o snazi Rusa, bezveze Ruski djecaci i momci odose pod zemlju, za koga???
ubise ih ukrajinci, na kraju ce se rusi braniti u staljingradu ko nekad prije.