Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Preživio rat i ni dušmanu nebi poželio rat, Nedo Bog rata to je zlo, mir je posebno blagostanje duše. U miru sve se može popraviti i hiljadu puta razgovaraj to je bolje nego rat u ratu se samo ruši, ubija, nepravda tuga baš.
Tacno da je Nacistica njemacka bila prva u toj oblasi I falio im je mjesec dana da zavrse bombu ali posto su izgubili rat sav materijal je pokupila amerika i ne samo projekat nego I naucnike naciste odvela ih u ameriku i tu su zavrsili projekt tako da je amerika uspjela da napravi prve bombe koje su bacene na japan posto se nisu oni htjeli predati o tome toliko ima dokumentaraca...Sve sto je objavljeno ovde od strane SSSR je tacno kome se svidjalo a kome ne
Hoće li deklasificirati išta na temu šta su radili po Srbiji kad su ušli u bivsu Jugu? Pa je Tito slao Milovana Đilasa da se žali zbog brojnih silovanja.
Rekla kazala. Istina je da su zadnje godine rata svi lagali, a ponajviše luftwaffe. V1 iV2 su bili projekti daleko ispred svoga vremena i kao takvi neupotrebljivi i štetni po njemačku ratnu privredu. O bombarderu dugog dometa da ne govorim, Nijemci cijeli rat nisu uspjeli razviti teški bombarder dugog dometa.
ali su zato razvili druge stvari koje svijet do tada nije vidio. istina je da mnoge nisu bile prakticne i nisu nikad zazivjele ali na mnogim podrucjima su bili ispred sviju
O tome i pišem šta će ti balistička raketa bez sistema navođenja, ne možeš ni poveći grad s njom pogodit a kamoli cilj. I većina tehnike im je bila takva odjljepljena od stvarnosti vremena i rata, uzmi naprimjer taktički bombarder-jurišnik me-210 koji je trebao naslijediti štuku još 1941. Avion pun nepotrebnih i skupih tehničkih inovacija i komplikacija koji nikad nije ispunio očekivanja, pa je odavno zastarjela štuka morala izigravat glinenog goluba do konca rata.
Woow, na vrijeme ste ih zaustavili
Pa Nijemac je i jest napravio, samo u SAD. Openheimer je Nijemac.
Mogo bi sumski fsb natjerat njemacku da ovaj put napravi AB iz preventivnih razloga. Kad im nije lijepo imat susjede bez AB mozda preferiraju da svaka zemlja NATO.a ima svoje bez kontrole SAD.a i FSB.a
Jer SSSR je samo istinu govorio u toku, i poslije, drugog svjetskog rata...
mjeriilo pouzdanosti hahahha