Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I treba zabraniti te kalupe. Nisu to žene izabrale već muškarci
Pustite žene da se oblače kako hoće, bolje i tako nego vulgarno sa dekolteima, utegnuto.Nisam još vidio da neka zamotana brani nekoj da se oblači vulgarno, pa šta onda drugi imaju njima šta govoriti.Meni je puno gore kad vidim alkoholičare, narkomane, kriminalce, nasilnike.
U Afganistani jos gore, i oci su im pokrivene
Sta je sa popovima, fratrima, hodzama, velecasne itd, hoce li se i oni skinuti?
izgleda "na tvoju žalost" navedeni nisu vršili napade. i dodaj tome da nemože niko glumit časnu jer se ne krije lice.
kad ih vidim nije mi dobro
Iskreno, mene lično uhvati mini napad panike kad osoba s nikabom sjedne pored mene u tramvaju i slično. Bez uvrede za osobe koje to SVOJEVOLJNO nose, ali jednostavno nije u čovjekovoj prirodi da se osjeća ugodno pored osobe kojoj ne vidi lice.
Zbog čega te uhvati napad panike, kako te ne uhvati napad panike kad vidiš kriminalce po ulicama, nasilnike.Ja se baš osjećam sigurno pored takvih, nisam još vidio da je neka sa nikabom ubila nekoga, za razliku od pijanih vozača.
Ne shvataš o čemu pričam očigledno, ne smatram da su žene koje nose nikab neke teroristkinje i slično, već jednostavno mi je automatska reakcija takva da kad ne vidim nečije lice dolazi do straha od nepoznatog, naravno da me je strah i kriminalaca i svega što si nabrojao, ali to ne znači da ja svoj strah mogu ograničiti na samo takve osobe, zar je to toliko neshvatljivo ?
hodajuci zatvor
A mogu se vozati crna zamaskirana auta sa tamnim staklima i da se ne vidi ništa u autu??? Nema logike!!!
Ok, receno je da po Islamu moze lice viriti. Ali nije receno po Islamu da zena ne moze biti vojnik ili raditi na sudu. I po ljudska prava se odmah krse, a problem se da lako rijesiti - promjena uniforme koja je minimalna.
Osman and Adil Omarov sinovi od clana ruske partije koju vodi putin. Otac Magomed Omarov obrisan sa svih stranica te stranke. Nit nosi hidzab nit nikab. Ogorijeli komunisti kojima nesto ocigledno zasmetalo.
A i meni bi smetalo da zivim u fasistickom rezimu iz moskve.
A muškarac ili žena koja nosi torbu? I to treba zabraniti.. Jer u torbi možeš svašta stavit. Glupost poprilična
gdje god ovi nizbrdo krene. daleko ih od nase avlije
Sav terrorizam je putin proizveo u svjetu
nije nego NATO. oni su finansirali i bin ladena a i sve ostale iz pakistana za borbu protiv rusije i kine. eno islolovaca na ukrajinskoj strani o tom novinari ne smiju progovorit.
U Rusiji samo prolaze podobni muslimani ,kadirovci ,sufije i ostali rusofili ,pravi muslimani su tamo pod pritiscima...
po tvojoj logci i u bih su takvi jel? pošto i jedni i drugi nemaju arapske navike
Tako su i kod nas skinule feredze pa sad vicu kako se to nikad nije nosilo nit je to dio kulture bosnjaka. Iako jeste bila. Haj ok traziti da se skine al govoriti da nije karakteristicna za narode kavkaza iako ti narodi kavkaza nose to i samim tim je ta nosnja karakteristicna za njih... Ponasaju se ko evropski fasisti i kvazi liberali
Feredza je simbol opresije nad zenama.
pa nisu nosili nikad. sami arapi kad su prvi put dolazili ovdje su govorili dami nismo muslimani jer ni oni nisu nikan nos promolili iz svoje avlije
Nikab je pustinjska odjeca koja nije prikladna za demokratske i civilizovane drzave.
Jel to ruska federacija demokratska i civilizovana država??