Podržao Erdogana
24

Sinan Ogan: Na izborima su pobjedili nacionalisti, kemalisti i turska nacija

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon pobjedničkog govora Recepa Tayyipa Erdogana, Sinan Ogan, koji je bio treći u prvom izbornom krugu, tvitao je da je "proces predsjedničkih izbora završen" i nastavio proglašavajući "turske nacionaliste, kemaliste, tursku naciju" pobjednicima.

“Proces predsjedničkih izbora je završen. Prema ovom rezultatu, naši birači, koji nisu štedjeli podršku u prvom krugu, nastavili su nas podržavati i u drugom krugu i glasali za stabilnost Turske", napisao je Ogan.

Istakao je da birače napustio entuzijazam onih koji su govorili da glasovi nisu dati Sinanu Oganu, nego da su povjerovali i izabrali gdje se nalaze.

“Odavde želim izraziti svoju zahvalnost svim svojim građanima koji su ostali vjerni planu. Sada počinje nova era. Pobjednici su bili turski nacionalisti, kemalisti, turski narod i turski svijet, gubitnici su bili kultura linča i stranke povezane s terorom i oni koji su im vjerovali", poručio je Ogan.

Ogan, koji je u prvom krugu osvojio 5,1 posto glasova, u drugom krugu je svoju podršku dao Recepu Tayyipu Erdoganu. Neke stranke koje su bile dio Oganove koalicije su odvojeno podržale Kemala Kilicdaroglua. Očekuje se da će Ogan u novoj vladi dobiti i značajnu funkciju.