Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hoce li biti protesti u sarajevu za narod zapadne sahare?
Hoce, sto pitas!! Bice i za one u Ukrajini!!
Fino pjeskovito
West Saharu su kolonizatori od Maroka odvojili. Mislim da je to uglavnom Spanija bila. Sad, kad su se odnosi izmedju Spanije i Maroka promjenili, ce se vjerovatno ponovo ujediniti.
Za 99% ratova u Africi ali i sirom svijeta je kriva Amerika i njene pudlice saveznici.
Ništa gore nego se boriti sa onim koji nema šta da izgubi. Spreman je na sve. A rat nikad ništa nije rešio.
Kako je moguće, ako smo svi Božja djeca kao što nam tupe religije i nameću to mišljenje, da neki ljudi ne pripadaju nikome, i svi ih tjeraju od svakuda?
@...432: Mislim da to sa "da smo svi bozija djeca" samo u krscansvu postoji.
Opet ameri upetljali svoje prste .
Ako svoj cilj ne moze mirnim putem onda ce u rat. Ovo me pdsjeca na dodika, nema dogovora, kompromisa, suzivota itd. Mora biti po njegovom ili nikako. Ako nije po njegovom onda je ugrozen
ovo je najbolji pokazatelj sta siromastvo radi, sto je narod siromasniji to je voljniji ratovati. Oni zele da ratuju za komad pustinje, jer nemaju sta izgubiti.
zamisli faze u koju su dovedeni da im je i zivot spao pod ovo nista...
jel ovo Kamila diktirala
Ako niste znali opet velike sile rade za svoje interese, Maroko je zemlja o kojoj će ovisiti život i budućnost čovječanstva - bogata je fosfatima koji su jako bitni u proizvodnji vještačkog đubriva, a od toga nam zavisi plodnost želje i poljoprivreda.
Plodnost zemlje* i sama poljoprivreda
dečko Maroko je napravio zid dokle je doso možda mislis da imaju najbolju vutru
Rat nikad nije rješenje, ako ne možeš pobijediti - pridruži im se. Život je najsvetija pojava u svetom univerzumu, i svako ko navraća na rat je lažov, nepravednik i nasilnik
Vecina tih sahrawljana zivi u dijelu koji kontroliše i razvoja Maroko. Vlastelinske elita u pustinji hoće da ratuje jer želi da se obogati i da vlada.
Zapadnu Saharu podržava Alžir, koji je našao saveznika u Rusiji, tako da je situacija još kompleksnija.
Rat zbog pijeska!
Cuj "Rat je jesenje, nemamo sta izgubiti". Zivot radi ideala elite mozda?