Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i nama je helikopter...ko postavi dalekovod na po neba...
Zapad krije svoje guitke, avion je pogodjen jos na pisti 26. augusta u velikom raketiranju aerodroma sirom Ukrajine.
Dobro bolan unisten jedan avion hahahahaha CESTITAM ;)
Avion je pao poslije ostecenja od krhotina rakete poslije pogotka u krstareću raketu . Greška pilota. Rat je. Padaju i ruski isto. Na isti nacin poginuo je i najbolji pilot Ukrajine prosle godine sa Mig 29.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Prokuva hladnjak isus ga bejo
Jel ovo ono cudotvorno oruzje ? Sta je rec
Avion se samopao kad je vidio gdje je došao a gdje bio dingospo
MENI SU I JEDNI I DRUGI ISTI. DA JE DO PILOTA ON BI SE IMAO VREMENA KATAPULTIRAT. NIJE JER GA RAZNIJELA RAKETA BRATE MILI A TO NEĆE REĆI JER ISPADA DA IPAK NIJE SAVRŠEN I NEOBORIV. PA TI PILOTI SU 2 GODINE SE OBUČAVALI NA F16. EDI
Pa je li srušen zbog kvara ili jer su ga rusi skinuli. I daj više nemojte nas zbunjivati informacijama- dobili F16 od USA. Ma nemoj molim te, to se kupuje i masno plaća izuzev ako nije star 30-tak godina a i tada je dobro skup.
Sta je reći? Srušio se onako, iz čista mira?
Prvi dan izasli u jevnost i rekli da je pogodjen na zemlji i da je najmanje 2 komada F16 trajno unisteno.. Nisu ni poletili vec su unisteni u raketnom napadu na aerodrom.. https://en.topwar.ru/249065-itogi-udara-po-ajerodromu-v-kolomye-ukrainskie-istochniki-soobschajut-chto-likvidirovan-podpolkovnik-vs-vsu-ranee-proshedshij-obuchenie.html Covjek je najbolji bio u klasi i vodja operativne grupe,sigurno nije napravio gresku i sam pao.
Vjerujem bez obzira na narativ da se Rusi bore sa lopatama, da ipak imaju visoku vojnu tehnologiju i da oko velikog brata prati dobar dio ukrajine. Tesko je sakriti avione kada su na zemlji, a jos teze ocekuvati od svjeze obucenih pilota neki vanserijski uspjeh.
Pripadnici bošnjačkog naroda u problemima.
Jel zapeo za dalekovod
Za savremene rakete nije to neka masina
Pff nista novo f16 kad je zadnji put pao ima hejjj haaa godinaaaa xD , cim dodje u ruke novim drzavama i pogotov forsiranom treningu naravno da ce da padaju ko ptice.. Pilot ima 6/7 mjeseci na nauci da leti, puca, manervise, dog fighting :) dok se NATO piloti treniraju godinama + 80000000 sati leta...
Kad Ukrainac sleti sa nekog sovjetskog avioncica gdje imas samo neku rucku kao mjenjac da upravljas avionom na digitalu i 10000 dugmica "opcija" xD ahhahahha past ce oni svi :D kad su imali malo vremena za let, obuke. Dodji nauci da upravljas i pucas imas 6/7 mjeseci.
'ta ce Ukrajina, nas ga ljudina parkir'o na dno jezera.
Ukrajinci Rusima redovno skidaju avione sa neba. Ovog čak ni Rusi nisu sami uspjeli da obore.
Ma skidaju sigurno, ali samo u medijima.
Ja mislim da su njima Rusi vec oborili i ovih preostalih 5 ali ovi ne smiju da se hvale.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Srusio ga Bajden, da vam proda drugi. Milioni su to i to veliki, kod ne znaju Helikopterom da upravljaju, nije cudno ovo sa Ukrajincima i oni su prolazili brze obuke