Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ankara se ne udaljava od Zapada. Zapad je udaljio Tursku od sebe. Mislili su da će u Ankari vječito sjediti njihovi piuni koji će prolaz kroz Bosfor kontrolirati onako kako Zapad želi.
Najveći uspjeh Turske može biti ako uspije da bude ravnopravni partner i BRIKS-u i USA sa EU što se upravo dešavalo jednom u Istoriji izmedju VII i X vijeka kada je jedan dio turskog Naroda Khazari jedini koji su prešli na Judejstvo da bi mogli da trguju i sa hrišćanskim i sa muslimanskim svijetom i stvorili Državu Khazariju koju su uništili upravo današnji rusi i ukrainci a sredinom XX vijeka opet stvorili svoju državu Izrael
I turci vide sta je zapad.
pa hebiga ako nemoze u G7 jer nije dovoljno razvijena, nek onda udje u BRICS.. ako stavimo stvari u perspektivu, Turska citava ekonomija je 1/3 Talijanske (a ima 20 mil stanovnika vise) i 1/2 Spanjolske (od koje ima 30 mil stanovnika vise).
Hedonisto pa ti promijenio nick...Veze ti nemas o cemu pricas. Nisu ni Italija ni Spanija u G7. Sve navedene ukljucujuci i Tursku su u G20. Turska ekonomija je 11ta u svijetu, 5ta u Evropi izmedju Njemacke, Francuske i Italije, Spanije sto znaci da je ekonomija razvijenija od dvije navedene. Malo smiri hejtovanje, nije dobro za zdravvlje. hahahahahaha https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)
Kakve veze imaju NATO i BRICS? Nikakve - jedno vojni savez drugo ekonomski sporazum. I kako je to na dvije stolice kad EU jasno I otvoreno ne zeli Tursku kao clanicu jer bi postala druga vojna i 3 ekonomska sila u EU i na to sve vecinska muslimanska drzava. Ako bi neko da sjedi na dvije-tri stolice onda su to Madjarska, Slovacka i Srbija nikako Turska
upravo. ali ovi NATO analitilčari sve svode na mi i oni.
realno Turska i nije za europu niti su kad bili
Što je ogromna prednost i zato Turska igra igru da kao fol ide prema EU zbog svojih gradjana a da u stvari nikada tamo ne udje jer to bi bila omča oko vrata za razvoj Turske koja ovako ima veliki pristup EU fondovima a sa druge strane ne mora pitati EU sa kime može trgovati a sa kime ne!
I ovaj brko bi jednom na dvije stolice... Prepisuje od Vučka... Našao čovo mentora...
Eto hoće na dvije stolice! I ovdje bi neki na dvije stolice ali to ne prolazi, Turska kontrolira pristup Rusije toplim morima pa joj se može. Ovdje protektorat ne kontrolira ni banke na vlastitom teritoriju.
Turska kao bratska srbija izgubljena u vremenu i prostoru.
To ne možeš ni teoretski uporediti!
I mi cemo da se okrenemo BRIKS-u i Islamskom NATO-u, zbog zamajavanja zapadnih drzava. Daju nam krivicu za zastoj u integracijama, a oni nam instalirali vlast
Necemo vala
Ovi ko Hrvati malo za Ruse malo za EU
I Brko je dosadio,ali kakva lica ima EU za Tursku ?
Vučićev jaran!
SAD su pokrenile još davno krstaški rat pod šifrom rat protiv terorizma!
I svi ovi iz Brics-a bi da mogu otišli na zapad ;-)
State Department je neki dan rekao da ne vidi nista lose u tom da Turska udje u BRICS i naveli su EU kao najveceg krivca zbog cega se ovo desilo. Ovaj potez Turske kasni jedno 10 godina. Ovo su trebali davno uraditi ali mozda su se sad i ponajvise uvjerili u licemjernost te iste EU. Ne mjenja ovo odnose izmedju Turske i EU niti Turske i USA. Ameri bi se odrekli 90% EU samo da ostanu dobri sa Turskom. Ovo moze olaksati Turskoj saradnju sa Kinom, Indijom itd. a sa Zapadom ostaje sve isto.
Narandžasti je veliki prijatelj Erdogana. Prvi čestitao Erdoganu na pobjedi u zadnjim izborima. Ima mnogo kompanija u Turskoj plus Trump Towers u Istanbulu. Najavio biznis u vrijednosti od 100 milijardi dolara izmedju US i Turske. Narandžasti je povukao vojsku, otjerao PKK i odobrio Turskoj da udje u Siriju i napravi buffer zonu od 30 km unutar Sirije. Ako narandžasti uzme izbore relacija Turske i US će biti mnogo, mnogo bolja.
Bosanski suncokreti na teskim haparatima...KCUS pun od jutros....Erdoganovom kumu Bakiru se vrti u glavi