Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok oni iz Sudije,Dubaija,i ostalih emirata i ostalih g... piške u zlatne wc školjke i plaćaju ocvalim fudbalerima milione i braća im gladuju i skapavaju od gladi i žeđi
Glavni razlog situacije u Sudanu su UAE koji su finansijeri pobunjenika u Sudanu
Analiza penzionog Fonda pokazuje: Nikšićeva Vlada zakinula penzionere za oko 70 miliona maraka! Penzioneri ako se ne podignete isto vam sleduje
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A kakvu to pažnju ta zemlja zaslužuje i zbog čega to.
Prava religijska uvjerenja od strane komšiluka.....
Sto im ne pomognu bogata braća Arapi, gdje zapelo??? Prve komsije preko Crvenog mora su Saudija, jedna od najbogatijih drzava na svijetu!!
Amerika i ostali zapadni svijet su pogodjeni ovom katastrofom odlucili da odobre novih 300 milijardi dolara vojne pomoci Ukrajini.
ako Onaj gore postoji - ne znam je l me cuje je l cita, al ovo blage veze sa bilo kojom svrhom i razumom nema........
zapad ce sad ekonomski pokušat uništit drzavu i narod.
Kolko g možeš biti da imaš desetoro djece a nemaju šta jesti !
UAE su režiseri ove krize u Sudanu
Nezasitost bogatih zemalja ce izici na nos kad tad
Eh kako se nekad pjevalo Ustajte vi zemaljsko roblje, vi sužnji koje mori glad.... Nista se nije u svijetu promijenilo,gladni i dalje gladuju.
Banke su krive za sve ovo i još gore
Bitno je da se ima para za finansiranje Izraela i Ukrajine.
Sudan je primio preko 900 miliona dolara pomoci Amerike, 300 miliona od EU, 200 miliona od Britanije, 100 miliona od Japan, 70 miliona od UAE i da ne idem dalje. Gdje su te pare?
To Amerika i EU finansiranje onu drugu stranu pa oni su glavni izvor oružanih sukoba u Sudanu.
Zanimljivo je da u ovakvim drzavama imaju po 6 -7 djece a nemaju sta jest.
Pa primili su Wagner, što im oni ne pomognu? I ne samo oni, nego i Burkina Faso, Niger, Mali... sve te lijepe zemlje za koje se moj komšija Milutin kune da su pred svjetlom budućnošću, time što su otjerali zapadne kompanije i primili Wagner.
Glavni razlog su prirodni resursi koje drzi mafija-kriminalna vojska na jednoj strani zemlje povezani sa svjetskim trzistem i gdje se nekolicina Sudanaca obagatila, a ostatak umire u bijedi jer nemaju sta da daju u zamjenu, kad se velikim korporacijama nagomila zarada onda od toga odvoje sasvim mali dio kroz humanitarnu pomoc Iz samilosti koja je lazna, kratka i pripremljena za medije
ko im je kruv kad na izborima isto ko i mi biraju teoloske stranke