U New Yorku
22

Tajna služba privela muškarca zbog incidenta koji je uključivao pokćerku Kamale Harris

F. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pripadnici Tajne službe koji čuvaju pokćerku američke potpredsjednice Kamale Harris, Elle Emhoff bio je uključen u incident u kojem je muškarac oštetio dva vozila koja su se nalazila u njenoj pratnji u New Yorku.

"U utorak poslijepodne, osoba je prišla vozilima Tajne službe Sjedinjenih Američkih Država parkiranim u donjem Manhattanu i, bez provokacije, oštetila područje stražnje registarske pločice na oba vozila", rekao je glasnogovornik USSS-a James Byrne u izjavi koju je podijelio s CNN-om.

Čovjeka je uhapsilaTajna služba, a vlasti New Yorka su ga stavile u policijski pritvor.

Incident se događa u trenutku pojačanog nadzora Tajne službe samo nekoliko sedmica nakon pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i nekoliko dana nakon što je direktorica agencije Kimberly Cheatle podnijela ostavku zbog posljedica.

"Agenti tajne službe brzo su pritvorili osobu dok nisu stigle lokalne vlasti i stavile je u policijski pritvor. Niti u jednom trenutku niko od štićenika nije bio u opasnosti zbog ovog incidenta", rekao je Byrne.

Glasnogovornici potpredsjednice nisu odmah odgovorili na CNN-ov zahtjev za komentar.

Ovo nije prvi incident koji uključuje vozilo štićenika Tajne službe. Prošlog novembra, agent USSS-a iz osiguranja unuke predsjednika Joea Bidena, Naomi Biden, pucao je na pojedince koji su pokušali provaliti u vozilo američke vlade u Georgetownu.