Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo vi slušajte "stručnjake", ko za vrijeme korone. Daleko ćete dobaciti.
Ti nam reci kako je, povedi nas.
Neosporno je da Japan drzi do adekvatne gradnje ali je pogresno tvrditi kako njihove zgrade ne bi bile srusene. -Njihov potres je bio daleko od obale i primarni razararujuci egfekat je bio tsunami. Nuk. elektrana je stradala, spasilacke sluzbe kolabirale. Seizmolozi su naveli podatak o jacini zemljotresa koji je, uz asistiranje americkih strucnjaka, kasnije promijenjen. Plitak, dubok dalek...Kad zemlja puca, nije sve u losoj turskoj gradnji.
Zamjena magnetnih polova Zemlje uzrokovala je u proslosti zemljotrese, vulkane (ukljucujuci intenzivne podmorske erupcije), zagrijavanje okeana, klimatske promjene, ledena doba. I vrlo je moguca, 4-5 ciklusa se poklapaju. Promjeni magnetnih polova prethodi slabljenje magnetnog polja, a magnetno polje Zemlje intenzivno slabi: u poslednjih 2000 god. oslabilo za 50%, Super-vulkan Yellowstone u SAD je eruptirao prije 630 000 god. i sve je aktivniji. Nauka, umjesto teoretisanja o zavjerama!
@User...885: Rijec je o pojacanoj vulkanskoj i seizmoloskoj aktivnosti, koja prethodi zamjeni planetarnih magnetnih polova, ne o jednom zemljotresu ili dva. Pogledaj, imas na Wikipedia-i, listu vulkana i zemljotresa u poslednjih 50 god... Pri tome ne zaboravi: zamjena magnetnih polova zemlje, koja se ciklicno desava, je 'zrela' da se desi u vremenu u kojem zivimo - to moze biti 'ovo do petka' ili u narednih 100 god. ili vise.
Nakon Rumunije i Turske jak zemljotres pogodio i Grčku Zemljotres bio jačine 4,8 stepena po Rihteru
Pomjeranje tektonskih ploca je teorija a ne cinjenica. Dvije propale teorije koje su joj prethodile su ona o kretanju ploca samo kopnenog djela ( kretanje kontonenata ) i ona o sirenju morskog dna. Realnija su svakodnevna seizmicka mjerenja po kojim su japan i Pacificki pojas najugrozeniji ali nema pravila za razorne potrese. Prije par godina dokumentarac o eventualnom potresu u Istanbulu? Nije dobro da se tako radi.
50.000 poginulih sunce ti kalajisano materijalna šteta bog sami zna.
malo se odžak puši.
Tectonic weapon: https://youtu.be/WbQGWCohwwk
Što čovjek sebi preko botova nabi 13 lajkova za minuti pa to je čudo jedno. Aj da barem šta pametno promoviraš, al ti te idiotarije baš moraš dijeliti.
Znas li ti sta znaci bot? Ajde ti za promjenu formiraj misljenje...al' svoje...pa koje god da je.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mozda mi rodjak veceras posalje slike koji je trenutno u Turskoj na obuci na Bayraktarom(Bajri).
U medije sve vise ulaze seizmoloske procjene o nekim podrucjima. To nije dobro.. Jedni ocekuju zemljotres u Kraljevu (Srbija ), drugi su prije par godina napravili dokumentarac o mogucem potresu u Istanbulu. Normalno je da se populacija Zemlje edukuje o potresima kojih ce biti, ali nije dobro da se o nekim regionima trubi kao da se potres mora dogoditi.
Pa imas trusna podrucja. Gdje jos nije, tako reci, “zavrseno” namjestanje tektonskih, ploca a u to ti Balkan spada. Qatar i Saudija su ti recimo 99% sigurne od zemljotresa. U zapadnoj eu i krajnji jug eu isto mala vjerovatnoca. Sve struka vec objasnila.
u Rumuniji svaka dva sata 4.0-4.5 rihtera.
Reci ce umovi da je ''teorija zavjere'' ali HAARP cini cuda
bježite a oni nek teoretiziraju udaljeni 1000 km.