Borbe se nastavljaju
82

U ukrajinskom proboju u Kursku ranjen i ruski propagandista, u teškom stanju prebačen u bolnicu

V. K.
Jevgenij Poddubni
Jevgenij Poddubni
U napadima i proboju ukrajinske armije u Kursku oblast u Rusiji teško je ranjen i ruski propagandista Jevgenij Poddubni, prenose ruski mediji.

Napad koji su izvele ukrajinske snage izazvao je veliko iznenađenje i nelagodu među ruskim rukovodstvom, a uprkos tvrdnjama kako su ruske snage spriječile dublji ulazak Ukrajinaca na rusku teritoriju, Oružane snage Ukrajine i dalje drže značajne pogranične dijelove Kurske oblasti.

U sukobima koji su se odvijali u tom području našao se i ruski propagandista Jevgenij Poddubni te je teško ranjen u napadu Ukrajinaca.

Iako su prvobitne informacije ukazivale na to da je Poddubni poginuo, ruski mediji su objavili informacije kako je u teškom stanju prebačen u bolnicu.

Nekoliko sati prije ranjavanja, Poddubni je izvještavao o prodoru ukrajinskih snaga u Kursku oblast.

"Automobil u kojem se nalazio napala je bespilotna letjelica. Po prijemu u bolnicu bio je u tešom stanju te se nalazi na intenzivnoj njezi", naveli su ruski mediji.

Koliko je ovaj napad i ranjavanje Poddubnog zaboljelo Ruse dokaz je i niz reakcija koji je uslijedio nakon ovog napada, a među onima koji se oglasio bio je i ruski diplomata Rodion Mirošnik.

"Poddubni je uvijek tamo gdje je važno dobiti informacije, iz prve ruke, a ne špekulacije analitičara iz fotelja. Pokušaj njegovog ubistva je ratni zločin", rekao je Mirošnik.