Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je potez ludog ili očajnog čovjeka, malo će se ko vratiti kući iz Rusije
Toliko o hrabrim rusima...
A koliko su Rusi vasih zarobili? Ovdje imamo zapadnu antirusku propagandu. Kakogod, i jedni i drugi medjuaobno ratujete zbog interesa zapadnih imperijalista.
Odo sad da nešto uplatim Ukrajincima. Koja ljepota.
@gooUser1714985090 Otkad s a p u n i z J a s e n o v c a Može da priča?
Tačno se na slici vidi da su ovo regruti, mlada vojska, kao i da Rusi nisu shvatili ozbiljno obavještajna upozorenja da Ukri gomilaju snage i da će napasti Rusiju u nebranjen trbuh. A evo su Ukri otvorili i Belgorodski front, pa će se vidjeti je li Ruska vojska ponovo iznenađena, ili je lekcija iz Kurska naučena.
U ljeto 1941. godine, Nijemci su tokom operacije Barbarossa za manje od dva mjeseca zarobili najmanje 2 miliona sovjetskih vojnika a otprilike nekoliko stotina hiljada je poginulo. I je li im to donijelo bitnu prednost na frontu - NE.
Pa napali njemci sa 3,5 miliona vojnika i hiljadama tenkova i hiljadama aviona i nisu uspjeli. A ukrainci imaju mozda ukupno 350 000 vojnika tesko ce to ici.
@Herodot2 Ah, zaboravljaš čiju su tada pomoć Sovjeti imali...
Identolog Razlika je ogromna, Njemacka je imala za cilj istrijebiti Jevreje i mnoge druge. Za razliku od njih, Rusi to nemaju namjeru sa Ukrajincima. I ono sto je najvaznije, saveznici su porazili Njemacku, sto se u ovom slucaju nece desiti. Ukrajina ce na kraju biti samo zrtveni jarac u sukobu Istoka i Zapada, Rusije i Nato-a.
Upadom na rusku teritoriju, izbili su sebi jedan argument iz rukava. Ne mogu vise govoriti kako je ruska vojska izvrsila agresiju na Ukrajinu. Ako postoji agresija, ona je sada obostrana.
Naravno, kao što su saveznici izvršili agresiju na Njemačku u Drugom svjetskom ratu. Sjajno tumačenje međunarodnog prava, fasciniran sam lakoćom primjene izvrnuto-obrnute logike paralelnog univerzuma.
Po Ustavu, Rusija bi trebala objaviti rat Ukrajini zbog napada na svoj teritorij. Zašto Putin to ne uradi? Jer bi onda morao objaviti opštu mobilizaciju? Jer ga je sramota da se to dešava, nakon najavljene trodnevne SVO? Jer je planirao postaviti jednog lukašenka/dodika/assada u Kijev, pa ispade Kursko moj?