Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jooooj, evo ih ponovo
Ooo, rašisti, trk ojačajte rašističke linije koje se svakodnevno pomjeraju unazad umjesto što ovdje kreirate paralelnu stvarnost po kojoj se Ukrajinci do mraka predaju.
Da, najvise se probijaju prema hrvatskim i turskim plazama.
to su idući ministri , ☝️
Trebo su vidjet Hrvatsku obalu '93. Bošnjak do Bošnjaka. A u ratu sa njima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ukrajinci su taraba. Njihov napredak je potpuno beznacajan u odnosu na okupiranu teritoriju i pravac djelovanja. Nista oni ne mogu uciniti i za ocekivati ubrzo Bidenov pritisak na Zelenskog da potpise primirje pa i na svoju stetu.
Iduce dvije sedmice su kljucne
jel Solak i dan danas bere 4 milje plate?
Sljedeća dva tjedna su odlučujuća.
ova sedmica je ključna
Ovaj ISW je toliko relevantan da im svaka "ekspertiza" kasni nekoliko dana. Pretpostavljam da čekaju na priliv donacija koje prikupljaju na vlastitoj stranici kako bi svojim vojnim analitičarima ispaltili honorare za nove strateške promašaje. Povremeno pročitam što pišu i moram biti iskren, utisak je razočaravajući. Bilo bi dobro da ISW pored "napredovanja" ukrajinskih snaga širinom fronta od 19 kilometara napiše i koliko iznose napredovanja po dubini teritorija. 🙄
Razumijem da je situacija vrlo osjetljiva i važno je analizirati je s više aspekata. Ratni sukobi uvijek donose ljudske i materijalne gubitke, a ovdje se čini da se govori o ozbiljnom konfliktu između NATO snaga i ruskih vojnih snaga. Navodi o uništenju zapadnog vojnog hardvera i narušavanju linija su ozbiljni i ako su istiniti, to bi moglo imati duboke posljedice na geopolitički plan.
Kada su u pitanju geopolitičke i vojne dinamike, diplomatske opcije često igraju ključnu ulogu u suzbijanju eskalacije i postizanju mirnog rješenja. Osim toga, izvješća o humanitarnim posljedicama sukoba također treba uzeti u obzir, jer su civilni životi također ugroženi.
Uvijek je korisno pažljivo pratiti provjerene izvore informacija kako bi se dobila objektivna slika događaja. Važno je promicati dijalog, suradnju i razumijevanje među zemljama kako bi se izbjegli daljnji gubici i patnja.
Ako su probili linije i ušli u dubinu 19 km onda su valjda prošli ta minska polja
Na vise mjesta, po nekoliko km, sve ukupno 19km. Ne na jednom mjestu 19km. 😉
Protunapad? Znači igra Sarajevo protu Borca a ne protiv? 🤣🤣🤣🤣
Ruski agresori se brane! 😂😂😂😂😂😂
Sta ces, navikli barbaruske horde da gube velike komade teritorije, pa im sad ovo izgleda kao da teroruska hunta napreduje, boga ti. Ministarstvo zla iz Kremlja je sad postavio odbranu, pa to ide sporo, sporije nego se civilizacija nadala. Ali, bitno je da ide, da je svaki dan sve vise mrtvih poluprimata iz Teroristicke Federacije, pa oslobodit ce se teritorija, kadli tadli. Danas Urozhanie, sutra Robotyne, prekosutra ko zna, sama civilizacija je granica.
Sledeće dve sedmice su ključne. Stara fraza iz dana korona virusa
Slijedece dvije sedmice su kljucne
A i Bosnjacka Armija samo sto nije usla u Banja Luku .Tugo Hidzretske 1445 godine......
Bosnjacka Armija!? Koji su sad ti? Znam za Armiju Republike Bosne i Hercegovine, HOS, HVO i koljacki odred zena i djece tzv VRS
Prema britanskim obavještajcima, kretanje ruskih trupa prema linijama gdje su Ukrajinci uspješni znači da će obrana Moskve biti oslabljena, posebno u regiji Herson uz rijeku Dnjepar. Ja nakon ovoga teksta ne kontam nista od napisanog, zbunjujuci clanak