Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne trebaju vojni eksperti se baviti ovom temom. Ruske zracne snage su spremne za ne daj Boze neki veliki rat...tu dileme nema. Mislim da ne zele srusiti Ukrajinu i ne zele da strada civilno stanovnistvo. Zele sto bezbolnije postici svoj cilj,a to je odbiti nato savez od Ukrajine koja se u nekom povjesnom trenutku zvala i kijevska rusija...previse je tu bratskih ,obiteljskih stvari medju njima i zapad se htio medju bracu umijesati u njihovoj vlastitoj kuci...dok jedan brat nije popizdio...
Idu na hrvanje sa slabijim kako bi ga pritisli i prisilili da prihvati ono sto ce mu biti ponudjeno. Da idu na jake udarce vise bi bilo mrtvih i gnjeva a to nije cilj. Oni zele da imaju svoju vlast na terenu a ne idu na ubijanja bez veze.
Kao prvo Putin je politicar, izuzetno pametan. Kod njega nema pompeznih izjava, do sada se oglasio dva puta sa istom pricom, svrgnuti Zelinskog. Kao drugo on nece da ubija istu vjeru, nije mu u cilju etnicko ciscenje kao Amerima, oni ubijaju samo je li ima islamsko obiljezje ti je odmah terorizam. Trece, gledam na tv-u, jednom trakom ulice idu tenkovi a drugom privatna vozila??? Kako se to zove???
nemaju mogucnost brze koordinacije i preciznih udara kao amerika. u siriji su imali uspjeh jer nisu morali voditi racuna o pvo ili bilo kakvoj kolateralnoj steti. opucaj termobaricnim i sravne sa zemljom citave dijelove gradova.
putinov cilj nije bio da spali ukrajinu nego da u 24-48 sati udje u kijev, a vec iduci dan obori zelenskog i postavi svog covjeka. to mu je propalo, ali mu je najveci poraz sto se skoro cijeli civilizirani svijet ujedinio protiv njega i udario mu sankcije od kojih i sami trpe stetu, a putin nije vjerovao da je to uopste moguce.
Pa lakše im je 100 kamiona napuniti ruskom pješadijom iz nekih sibirskih šuma, nego poslati jednog godinama školovanog pilota, u avion koji košta milione.
desetine miliona.
Odgoor jednostavan: ne žele da rokaju civile ko American u Iraq I Syria
Bio Sam 8 Godina u Army. Tu se za ispaljen par metaka od arapa zove Air support Apache helicopter I oni sravne citavo naselje
Zato što je 90 posto ruske avijacije rashodovani, migovi stari 30-40 godina
Nemaju goriva sirotinja ruska
Zato što bi to defakto bio dokaz da drugačije ne mogu slomiti Ukrajince.
Zato što ukrajinska protu-zračna odbrana nije mačiji kašalj. Bukovi, Tor sistemi, pa i stariji S-300, sve služi svojoj svrsi, Rusi su uspjeli locirati tek manji dio tih sistema i uništiti ih. A da ne govorim kako je počela masovna isporuka Stingera Ukrajincima.
Ne mogu odrzavati ono sto je sovjetski savez stekao.
Ameri znaju gdje rusi prnu, oni ovaj rat gledaju kao mi film neki, upale satelite i prenos uzivo u 4K HD rezoluciji.
Zato da bi istrošili prastare tenkove koje su nagomilali. A avione čuvaju za Ameriku i NATO
a sta mislis koliko bi uspjeli ostati u tzraku protiv Amerike i NATO ? protiv f35 i f22 ? i desetine razlicitih protuzracnih sistema , Italije, Francuske , Svedske, Njemacke...svaki drugacije radi
Zato sto se Rusija umislila da je Amerika. A nije.
Sta poredite Siriju, ljudi nemaju nikakvo oružje zemlja zrak, lako je sirotinju udarati, dajte i sirijskoj opoziciji sto dajete Ukrajini pa ćete vidjeti rezultate
Nedostatak goriva i rezervnih i dijelova...