Design Trophy
145

Alfa Romeo Junior osvaja prestižnu nagradu za dizajn

Klix.ba
Novi model Alfa Romeo Junior osvojio je nagradu "Design Trophy" u kategoriji "mali/gradski/kompaktni automobili" po izboru čitalaca njemačkog magazina Auto Zeitung

Novi model Alfa Romeo Junior, koji je nedavno predstavljen, dobio je prvo priznanje za svoj dizajn, na osnovu ankete koju su popunili čitaoci njemačkog stručnog časopisa Auto Zeitung. Novi kompaktni sportski automobil osvojio je "Design Trophy", nagradu za najbolji dizajn u kategoriji "mali/gradski//kompaktni automobil". Čitaoci su birali između 63 modela koji su učestvovali.

Novi Alfa Romeo Junior savršen je izraz dizajnerske filozofije ove italijanske marke. Njegove kompaktne dimenzije odražavaju jedinstvenost originalnog i savremenog italijanskog stila osmišljenog u Alfa Romeo Centro Stile.

Dizajniran je sa zanatskom pažnjom do najsitnijih detalja, potpuno odstupajući od koncepta hladne racionalnosti kako bi udahnuo život valovitim linijama koje privlače na prvi pogled.

Elementi koji potiču iz naslijeđa marke, kao što su kultni "Coda Tronca", odličan su primjer stila i funkcionalnosti. Osim što odaje počast kultnim automobilima kao što je legendarna Giulia TZ, "odrezani" zadnji dizajn je funkcionalan i poboljšava aerodinamiku za veću brzinu, agilnost i efikasnost.

Prednja svjetla "3+3" dizajna i adaptivna matrična potpuno LED svjetla prepoznatljivi su potpis modela, kao i legendarna maska, dostupna u dvije verzije, Leggenda i Progresso. Prvi, Leggenda, ima crnu masku hladnjaka sa kurzivom Alfa Romeo slovima koji podsjećaju na Alfa Romeo sportske automobile iz 1920-ih i 1930-ih godina. Progresso verzija, koja je direktno inspirisana novim Alfa Romeom 33 Stradale, nudi izuzetno hrabru i sportsku reinterpretaciju Biscione krsta i zmije.

U unutrašnjosti je jasna pažnja koja je posvećena detaljima, kvalitet presvlake i osjećaj da ste u zoni udobnosti, okruženi čistim sportskim i talijanskim kvalitetom.