Za više sportski izgled
56

Audi Q8 e-tron dobio nove S Line Competition i Carbon Style pakete opreme

D. B.
Audi namjerava "penzionisati" Q8 e-tron, no to nije spriječilo kompaniju da pripremi nove pakete opreme pod nazivom S Line Competition i Carbon Style, koji su dizajnirani da daju više sportski izgled.

S Line Competition je paket dizajniran tako da modeli Q8 e-tron i Q8 Sportback izgledaju poput modela s oznakom SQ8. Kako bi se to ostvarilo, crossoveri su opremljeni širokim body kitom te ekskluzivnim 21-inčnim felgama u crnoj boji. Također, tu su i crna kočiona kliješta te sportske S oznake.

Naprijed je Singleframe rešetka u boji karoserije, kao i LED projekcijska svjetla integrisana u vrata. Crossoveri su dobili i adaptivni zračni sportski ovjes te niz karbonskih komponenti uključujući kućišta bočnih retrovizora, prednje zračne zavjese i obloge na vratima.

Iste karbonske komponente mogu biti dodane i na modele SQ8 te SQ8 Sportback e-tron putem Carbon Style paketa, koji u njemačkoj košta 2.990 eura, dok je za S Line Competition paket potrebno izdvojiti 7.190 eura.

Fanovi će vjerovatno cijeniti nove pakete, no oni zapravo i neće mnogo unaprijediti prodaju. To je problem o kojem su iz Audija ranije govorili navodeći "intenzivirani pad potražnje" za modele iz linije Q8 e-tron. Zbog toga je kompanija odlučila ranije prekinuti proizvodnju, a moguće je i zatvaranje fabrike u Briselu.