Suprotno očekivanjima
38

BMW-ov novi dizajnerski pravac nije rezervisan samo za električne modele

E. L.
U Minhenu tvrde da će dizajnerski pravac Neue Klasse koji je publici predstavljen s dva konceptna modela biti korišten i na budućim modelima koje neće pokretati samo struja.

Prvi rezultati novog dizajnerskog pravca koji su u BMW-u nazvali Neue Klasse do očiju publike stigli su prošle godine, kada je bavarska automobilska kompanija predstavila dva elektropokretana konceptna modela s kojima je pokazala kako će izgledati buduće generacije njihovih automobila.

I dok su tada svi pretpostavljali da konceptni modeli predstavljaju uvod u produkcijske verzije koje će pokretati samo električna energija, direktor dizajnerskog odjela BMW-a Adrian van Hooydonk na nedavno održanom Sajmu automobila u Parizu izjavio je da će u Neue Klasse priči biti i budući modeli koje će pokretati motori s unutrašnjim sagorijevanjem potpomognuti različitim hibridnim sistemima.

Uz potvrdu da će se na svim budućim modelima BMW-a, bez obzira na izbor pogonske grupe, vidjeti dizajnerski elementi Neue Klasse pravca, van Hooydonk je istakao da će ljubitelji BMW-a biti zadovoljni, jer će svi modeli u produkcijskom izdanju izgledati još bolje od rješenja koja su odabrana na konceptnim modelima.

Prvi produkcijski model kreiran na novom dizajnerskom pravcu trebao bi biti predstavljen prije kraja naredne godine, a u Minhenu kažu da će do 2029. godine u ponudi imati najmanje pet Neue Klasse modela među kojima će biti dva SUV-a i naredna generacija Serije 3, uključujući i novi M3.

BMW
Vezani članci