Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
TurboCigla tj Brojac Sto bolan lupas gluposti 😂puniti auto kuci je isto sto i upaliti jednu grijalicu od 1000 wati . Zar ti stvarno mislis da kad bi sva domacinstva ukljucila po jednu drijalicu da to mreza ne moze izdrzati .. Ne mogu vjerovati koliko si ogranicen da ne mozes sabrati 2 i 2
I kad po nebu budu auta letjela u Bosni će golf 2 čaditi. I 90% " novijih" polovnjaka vozi bez dpf filtera, benzinci bez katalizatora. I svi prolaze na tehničkom pregledu. I pazi sad naplaćuje se test emisije gasova al se odredbe još ne primjenjuju. Znači džaba se ljudima novac uzima a od ekologije opet ništa.
I onda kad se grad gusi, uvede se par nepar ili se zabrani saobracaj svima.
Zato što naše kockaste glave više vole kupiti BMW koji je 2001. godište nego neko mlađe vozilo po istoj cijeli ali drugog proizvođača.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Auto fabrukanti sami krivi. Godinama štancali auta i kupili kajmak od bonusa. Običan radnik radio za siću na trakama. Sa postojećom tehnologijom mogli su napraviti da mlijeko i med izlaze iz sus motora a ne čađ. Ovako je..te se. Sami krivi a ja ću se snać nekako.
Treba fanove dizela natjerat da do kraja svog zivota umjesto bilo koje tekucine konzumiraju dizel.
Javi se kad ti ne budu trebali kamionski prevozi hrane i ostale robe.. Kad ti stave el-kamione i dignu cijenu prevoza za 60-70% oja se odma odrazi na prodajnoj cijeni robe..
@Djidji Svako odlucuje sta mu pase. Neces ti tjerati nekoga drugog sta ce on voziti. Ako neko smatra da mu odgovara dizel, neka vozi. On placa i auto i servize i kvarove. A ono sto je problem kod nas je da nema nikakvih regulatornih mjera da se kontrolisu izduvni zakoni, niti skuplje registracije za auta koja zagadjuju, kao u EU
Pa kad je peugeot ili citroen dizel valjao 10 god i na otpadu završi ..
Pretpostavljam da si vozač nekog VW, recimo passat 6 - 2009. godiste maks.
Najbolji i najtisi dizeli su Citroen/Peugeot.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Baterija, struja, čist zrak. Eko standard, zeleni će pobjediti u Njemačkoj. Vremena se brzo mjenjaju.
Davno izracunato, ni jedna el-mreza u EU ne moze izdrzati vise od 30-35% el-auta. Jer svi ce utaknuti da se puni kad dodju kuci sa posla, istovremeno pale sporete da se vecera napravi, ves masine itd. Najveca potrosnja struje je u danasnjim uslovima ujutro kad industriji pokrece i predvece kad ljudi dolaze sa posla. A svi gase termoelektrane bas zbog zagadjivanja i atomske centrale zbog Fukusime i radioaktivnog otpada.