Samo dva primjerka
24

Maserati se udružio s Mattelom i kreirao Grecale Barbie Edition

D. B.
Ako ste se pitali šta Barbie vozi danas, Maserati ima odgovor.

Maserati se udružio s kompanijeom Mattel te je kroz svoj program Fuoriserie kreirao Grecale Barbie Edition.

Bit će proizvedena samo dva primjerka, a prvi je već tu. Kao što se moglo i očekivati, karoserija je lakirana u roze boju, međutim, kada je automobil izložen na suncu, vidljiv je efekt duge.

Grecale je dobio žute detalje oko rešetke hladnjaka, na poklopcu motora i svom logotipu u centralnom dijelu felgi. Također, potpis Barbie se može vidjeti iznad tri ventilacijska otvora smještena ispod bočnih retrovizora. Specijalno Barbie "B" slovo krasi C stub.

Unutrašnjost je presvučena crnom kožom s roze koncem koji pravi kontrast, baš kao i drugi detalji u istoj boji. Barbie "B" oznaka nalazi se na naslonima za glavu.

Grecale je estetički impresivan, ali ima i sjajne performanse jer je riječ zapravoo modelu Trofeo koji pokreće Maseratijev 3,0-litarski V6 Nettuno motor. Ovaj motor razvija 523 KS i 620 Nm obrtnog momenta.

Prvi primjerak modela Barbie Grecale je predstavljen u Los Angelesu, a 10 posto iznosa koji izdvoji novi vlasnik ići će u projekt Barbie Dream Gap. Ovaj projekt je dio inicijative koja sarađuje s humanitarnim organizacijama koje pružaju jednake prilike i uklanjaju barijere za djevojčice širom svijeta.

Procjenjuje se da automobil vrijedi 330.000 dolara, a drugi primjerak stiže naredne godine.

Vezani članci