Samo 200 primjeraka
17

Mercedes-AMG GT Motorsport Collectors Edition je inspirisan Formulom 1

D. B.
Mercedes-AMG je predstavio specijalno izdanje modela AMG GT Coupe pod nazivom Motorsport Collectors Edition.

Automobil je baziran na modelu 63 Pro 4Matic+, odnosno za stazu pripremljenoj, ali potpuno za cestu legalnoj verziji GT sportskog automobila predstavljenoj ranije ove godine. Novo specijalno izdanje je ograničeno na 200 primjeraka, a svaki od njih nosi livreju inspirisanu onom koja ove sezone krasi Mercedesove F1 bolide, čiji je sponzor kompanija Petronas. Stražnji dio automobila je ukrašen ručno rađenim zvijezdama te svijetlim linijama u Petronasovoj akvamarin boji.

Gotovo neonski detalji izdvajaju grafiku bočnih prozora, pragove i 21-inčne felge, kao i usisnike zraka na prednjem braniku. Također, korišteni su i za ogromna kliješta karbonskog kočionog sistema. Ista boja je prisutna i u unutrašnjosti, uključujući osvijetljene pragove, ambijentalno osvjetljenje i sportska sjedišta presvučena kombinacijom Nappa kože i mikrovlakana.

Modifikacija pogonskog sklopa nije bilo, tako da automobil i dalje pokreće 4,0-litarski biturbo V8 motor. Međutim, s obzirom da je "specijalka" bazirana na modelu GT Pro, novi Collectors Edition razvija 612 KS, a ne 585 KS kao standardni GT 63 4Matic+. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h su potrebne 3,2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 317 km/h. Recimo i da je novi model zadržao stražnje krilo i prednje aerodinamičke komponente standardnog Pro modela.

Cijene nisu javno objavljene.