Jedan od projekata
79

Na prodaju nezavršeni Chevy Camaro Z/28 koji je pripadao Paulu Walkeru

D. B.
Prije nego je poginuo u saobraćajnoj nesreći kao suvozač u Porscheu Carrera GT 2013. godine, slavni glumac Paul Walker je sa svojim prijateljima radio na nekoliko projekata vezanih za automobile. Jedan od njih je Chevrolet Camaro RS Z/28 iz 1969. godine, koji će u augustu biti prodan na aukciji.

Riječ je o nezavršenom Walkerovom projektu, tako da će nakon prodaje ovaj Camaro imati šansu da bude restauriran i modificiran. Automobil je kao nov kupljen od kompanije Martens Chevrolet iz Reedlyja u Kaliforniji te je kasnije prodan kolekcionaru Merleu Dupreyju 1982. godine. Walker i njegov prijatelj Roger Rodas, koji je bio za upravljačem Porschea u trenutku nesreće, kupili su automobil 2013. godine, a sada ga prodaje Solo Speed Shop.

Klasični muscle automobil zahtijeva mnogo posla kako bi vratio staru slavu. Fabriku je napustio u Le Mans plavoj boji, no ona je većinom uništena. Camaro je i dalje na originalnim Z/28 Rally felgama s BF Goodrich Radial T/A gumama, a njegovi paneli se čine netaknutim. Uz novu boju i lak, trebao bi izgledati fenomenalno.

U odnosu na "umorni" eksterijer, unutrašnjost nije u lošem stanju s obzirom na starost. Materijal njegovih sjedišta izgleda pristojno, kao i crna plastika te drveni detalji na centralnoj konzoli. Kolekcionari će cijeniti činjenicu da ga i dalje pokreće originalni V8 motor uparen s manuelnim mjenjačem putem kojeg se snaga prenosi na stražnje točkove.

Vezani članci