U prodaji od septembra
5

Toyota predstavila Yaris Cross Adventure

D. B.
Toyota Yaris Cross se prvi put pojavila prije gotovo godinu dana, a sada je dobila vizualna poboljšanja zahvaljujući tretmanu Gazoo Racinga.

Iako istinske performance verzije neće biti, Toyota je ipak predstavila još jedan dodatak svojoj ponudi, a to je Yaris Cross Adventure.

Sufiks Adventure podrazumijeva crossover s najrobusnijim paketom opreme koji je drugačijeg karaktera u odnosu na Elegant predstavljen prošle godine. Nova oprema je dizajnirana "za život izvan gradskih ulica, za vrijeme provedeno u istraživanju te za uživanju na otvorenom".

Model Adventure se vizuelno lako razlikuje po zaštiti stražnjeg branika i novom prednjem difuzoru. Tu su i srebreni krovni nosači te specijalne 18-inčne felge od legura tamno sive boje. Toyota je kreirala sličnu off-road atmosferu i u unutrašnjosti zahvaljujući klavir crnim elementima, crnom nebu i specijalnim sjedištima.

U prodaji će se naći i ograničeni Premiere Edition model dostupan u periodu od 12 mjeseci od početka proizvodnje, a sadržavat će brojna poboljšanja uključujući ekskluzivne kožne presvlake sjedišta, specijalne 18-inčne felge od legura, električna vrata prtljažnika s kick senzorom, HUD ekran i dvobojnu karoseriju.

Ispod poklopca motora nije bilo promjena, tu je i dalje hibridni pogon koji se sastoji od 1,5-litarskog benzinskog motora i električnog motora, koji isporučuje 116 KS.

Toyota će početi primati narudžbe u drugoj polovini 2021. godine, a prodaja počinje u septembru.