"Opasniji" i snažniji
7

ABT pripremio paket poboljšanja za Audi Q8

D. B.
Ugledni tuner ABT Sportsline posvetio se Audijevom modelu Q8, za koji je pripremio paket vizuelnih poboljšanja, učinio njegovu unutrašnjost još luksuznijom, ali i povećao snagu motora.

Bez obzira na to da li je riječ o modelu Q8 sa V6 ili V8 motorom, Power S performance paket obećava povećanje snage za oko 70 KS. Kupci mogu dobiti i više sportski podešen ovjes, a aerodinamički paket uključuje redizajirani prednji lip spojler, nove bočne pragove, redizajnirani stražnji branik te novo "oštro" stražnje krilo. Dostupni su i novi završeci za četiri cijevi izduvnog sistema, kao i dvodjelni umeci za lukove točkova. Tu su "poklopci" usisnika zraka, kao i 23-inčne felge s duplim krakovima. ABT je spreman lakirati automobil u željenu boju.

U unutrašnjosti je prilagođena ABT-ova armaturna ploča, okvir sjedišta i ručica mjenjača od kabonskih vlakana, koja se slaže s logotipima na osvijetljenim pragovima. Ostalo je poznato, a uključuje LED osvjetljenje unutrašnjosti, par infotainment ekrana duž centralnog stuba i drugo. Sve u svemu, unutrašnjost je i više nego ugodna za boravak.

Cijene ovise o izboru klijenta, no puni paket košta oko 20.000 eura.