Uz opcije za unutrašnjost
13

BMW M5 Touring dobio M Performance karbonske dijelove

D. B.
Kada je riječ o novom BMW-u M5 Touring, najviše se priča o njegovoj težini koja iznosi 2.508 kilograma. Oni koji to žele malo smanjiti sada u ponudi imaju niz specijalnih M Performance dijelova namijenjenih snažnom karavanu, no činjenica je da će i dalje biti težak.

Jedan od najvećih karbonskih dijelova za M5 Touring je dvodijelni stražnji difuzor, koji čini da stražnji dio automobila izgleda agresivnije, a može se upariti i sa setom unikatnih završetaka cijevi izduvnog sistema izrađenih od kombinacije titanija i karbonskih vlakana.

M Performance nudi i karbonski prednji spliter, proširenja pragova, kućišta bočnih retrovizora i opcione Frozen crne bočne naljepnice, a tu je i karbonski poklopac rezervoara za gorivo.

Vlasnici snažnog karavana mogu modificirati i unutrašnjost, a u ponudi su patosnice s dekorativnim koncem, kućište za ključ od Alcantare i karbonskih vlakana, kao i vreća za rezervnu gumu.

Nijedna od ovih komponenti ne poboljšava performanse, no treba imati u vidu da je M5 Touring već itekako impresivan. Snažni 4,4-litarski V8 twin-turbo motor uparen s hibridnim sistemom isporučuje kombinovanih 727 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta,