Čeka se premijera
44

BMW najavio trkaći automobil baziran na modelu M2

D. B.
Druga generacija BMW-a Serije 2 ide na utrke, a BMW M Motorsport je najavio ono što naziva najnovijim "ulaznim modelom". Ovaj model će slijediti druge trkaće automobile Serije 2 proizvedene u proteklih desetak godina, uključujući M235i Racing, M240i Racing i M2 CS Racing.

BMW je objavio pet fotografija trkaćeg modela, no zasad nema detalja o njemu. Čini se da je baziran na modelu M2, a ne na slabijim verzijama Serije 2 kao što su 220i, 230i ili M240i. Također, jasno je da su napravljene određene modifikacije kako bi automobil bio spreman za stazu.

Naprijed je istaknutiji spliter, kao i crvena vezica za vuču. Cijela prednja maska u crno-bijeloj kamuflaži, no većina dijelova, uključujući bubrežastu rešetku hladnjaka i usisnike zraka, izgleda identično kao na cestovnom M2. Više promjena otkriva profil, jer je trkaći automobil bliži tlu te ima nove felge s Goodyear gumama. Nazad se nalazi veliki lip spojler, koji je mnogo agresivniji u odnosu na mali u slučaju standardnog M2. Pogled kroz prozore otkriva potpuni zaštitni kavez u unutrašnjosti, kao i trkaća sjedišta.

"Blizina s našim kupcima je nešto što gajimo u BMW M Motorsportu. S naše tačke gledišta, to uključuje i ponudu automobila za masovne utrke, koje timovi i početnici mogu priuštiti te koji im istovremeno nude tehnologiju BMW M Motorsporta na najvišem nivou. Oduševljeni smo što možemo najaviti nasljednika modela M235i Racing, M240i Racing i M2 CS Racing. Naši inženjeri rade kako bi optimalno pripremili automobil za kupce", izjavio je Bjorn Lellmann iz BMW M Motorsporta.

Datum premijere modela još uvijek nije saopćen