Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je ubleha koju mi financiramo plaćanjem po računu elektroprivrede za obnovljive izvore
Nelegalna naknada tzv obnovljivi izvori koju placamo 5 KM godisnje preko 60 miliona uzimaju od cega EP isplacuje oko 30 miliona malim elektranama tj tajkunima modernim, osatak nema traga kzda odlazi peko 30 miliona. O tome su vec piali istinomjer i jos neki portali. Uz to imamo jos jednu nelegalnu naknadu zvanu mjerno mjesto 5 KM gdje vam EP naplacuje vas zid na kuci gdj su ugradili mjerilo
Prošli mandat smo uspjeli preživjeti Njivu ukoliko nešto radikalno ne poduzmemo ovaj put nećemo.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Gledali ste 15 godina iznad Visokog vjetrenjacu koja nikad nije stavljena u funkciju jer je tu investiralo licno privatno lice i od muke covjek umre , Neznam dali je rodbina uspjela sta uciniti . Pisite Klixe o tom slucaju da narod sazna pravu istinu.
Semir u Visočkim piramidama suši meso i proizvodi nuklearnu energiju
Kanton Sarajevo i tamošnja vlast drže u tajnosti koncesione ugovore. U naslovu članka piše koliko će domaćinstava moći napajati, međutim ovo je struja za trgovinu na berzi i najvjerovatnije izvoz, tako da nikakva domaćinstva kod nas neće morati napajati. Ja vidim uništen pogled i posječenu šumu i ništa od čega će građani imati koristi.
Ma pusti to, mi imamo bazen mafte kod brckog. Najveci bazen u kontinentalnoj evropi
Znaci privatnik ce uzimati kajmak na tom mjestu gdje su mjestani sa pravom digli pobunu oko tih vjetrolelektrana !
Sve će to trojkaši svući u ravan
Legalizirati postavljanje solarnih panela na krovove. U Njemackoj za 5 minuta dobijes dozvolu a u BiH ti treba advokat.
Uništili rijeke u BiH a sada prave vjetroelektrane. Sve ovo treba srušit.
tako je. sve hidroelektrane ugasiti, i vjetroelektrane, ma i termo neka nas ne gusi ćumur. kad su ljudi prije 200 god zivjeli bez strujw mozemo i mi. pa jesmol debili????
ako bude vjetra
Ja sam sa solarnim panelima i baterijom za skladištenje struje proizveo 5000Kilovata za godinu .Kompletan sistem sa ugradnjom me je koštao 12000Eura i miran sam najmanje 20godina.
U BiH ili inostranstvu?? Ako je u BiH koliko je vremena trebalo da dobijes dozvole?
Kuća mi je u Brezičanima kod Prijedora i nikakvu dozvolu nemam.Dozvola ti je potrebna ako si svoje panele priključio na mrežu Elektroprivrede.Ja nisam.Bitno je imati baterije za skladištenje u slučaju da nema sunca par dana.A za svaki slučaj sam sproveo kabal od komšije ako zatreba al do sada mi nije trebalo.
zar nije mogla elektroprivreda fbih investirati na ovoj lokaciji?
Vaki sam vidjo kad sam iso za Bec.
Odavno ne pročitah ovoliko neinformisanih komentara na jednom članku koji ne pobuđuje nacionalističke strasti.
Ide uskoro gasenje termoelektrana a ova ubleha će sluziti da se plasira kako je upravo ovo zamjena za termolektrane. Možda može napajati 11000 sijalica od 45W i to ne konstantno.
ko još koristi sijalice od 45 W????
Što ti je ta tehnika, gore na Ivanu vjetar vrti nekakve propelere, a meni preko toga putem žica, trafostanica itd., hladi pive u fržideru.
Ovo da se slučajno malo svježeg vazduha ne spusti u kotlinu. Neka nama našeg dobrog smoga, ima da ga zaštitimo ko sarajevski ćevap.
Slovenci imaju jake privatne i javne firme kada je energetika u pitanju, Investitor Interenergo d.o.o. je samo jedna od njih desetak koje okrenu 500 miliona do milijardu KM prometa godišnje. Na energetici Slovenci okrenu 5 puta više prometa nego sve tri BiH elektroprivrede.
Indijska firma, nema veze s Danskom, osim što imaju poslovnicu u DK, al valjda Danska zvuči bolje nego Indija
Indijska privreda u vrtoglavom porastu kao nijedna druga