Best Media Feature
86

Klix.ba dobitnik prestižne nagrade SoMo Borac za prevenciju govora mržnje

Klix.ba
Ekipa portala Klix.ba prilikom uručenja nagrade
Ekipa portala Klix.ba prilikom uručenja nagrade
Najrelevantniji i najposjećeniji portal u Bosni i Hercegovini Klix.ba dobitnik je prestižne regionalne nagrade SoMo Borac.

Dodjela nagrada 12. SoMo Borca održana je večeras u Zagrebu, a Klix.ba je pobjednik u kategoriji "Best Media Feature".

Digitalni izdavači u ovoj novoj kategoriji mogli su pokazati specifične dijelove svojih postojećih proizvoda koji su značajno unaprijeđeni ili inovirani, a Klix.ba je nagradu dobio za naš sistem protiv govora mržnje koji smo razvili prije nekoliko mjeseci koristeći umjetnu inteligenciju.

Žiri se sastojao od 27 najvećih regionalnih digitalnih stručnjaka, čije je znanje i iskustvo bilo presudno u izboru najboljih radova u ukupno 17 kategorija.

Inače, dodjela SoMo Borac nagrada održava se već 12. put i glavna je regionalna digitalna nagrada. Uz dodjelu nagrada, od 2023. SoMo Borac održava i konferenciju, gdje se okupljaju najbolji poznavatelji digitalnog svijeta, razmjenjujući ideje, znanje i perspektive o budućnosti digitalne industrije.

Ova nagrada potvrđuje da je Klixov sistem prevencije govora mržnje uz pomoć umjetne inteligencije bio odličan potez, koji je ostvario fenomenalne rezultate, pa je govor mržnje na našem portalu sveden gotovo na nulu, a mi se obavezujemo da ćemo i ubuduće raditi dalje na razvoju ovog sistema.