Registrujte se
31

Održive inovacije i GreenTech u fokusu 9. izdanja Sarajevo Unlimiteda

Klix.ba
Sarajevo Unlimited
Sarajevo Unlimited
Institucije, tržišni lideri, zvijezde industrija iz oblasti tehnologija i preduzetništva, predstavnici međunarodnih organizacija i mladi već devetu godinu za redom čine Sarajevo Unlimited jednim od najvažnijih događaja u ovoj oblasti.

Ove godine, Unlimited konferencija okupit će spomenute eksperte i održati se 25. i 26. septembra u hotelu Holiday u Sarajevu.

I ove godine je Sarajevo Unlimited fokusiran na mlade i njihov razvoj kroz navedene oblasti, a takmičenje pod nazivom "GreenTech Sarajevo Challenge" okupilo je mlade lidere, buduće inovatore i preduzetnike, te je za najbolje timove osigurana i novčana nagrada. U ovom izdanju u fokusu su tematske cjeline iz oblasti razvijanja pametnog saobraćaja grada Sarajeva, e-government, zelena ekonomija, e-commerce, IoT i ICT.

Također, po uzoru na prethodnu godinu, i ove godine bit će upriličena svečana dodjela nagrada u nekoliko kategorija na svečanoj gala ceremoniji otvaranja Sarajevo Unlimited Foruma.

"Devet godina uspješno predstavljamo razne modele poslovanja, nove trendove sa akcentom na tehnologije, te dajemo značajnu mogućnost razmjene iskustava na međunarodnom i regionalnom nivou, ali i svjetskom - iz različitih oblasti ujedinjenih između inovacija, tehnologija i poduzetništva, a ove godine se to posebno ističe zbog dodatnog fokusa na green tehnologije i modele poslovanja. Drago nam je da skoro već deceniju jačamo saradnje, privlačimo investicije i podstičemo napredak i razvoj tehnologija u BiH", naveli su iz organizacije.

U izdanju devetog Sarajevo Unlimiteda imat ćete priliku slušati stručnjake s bogatim iskustvom u savremenim tehnologijama i održivim modelima poslovanja, a koji su predstavnici vodećih kompanija regiona.

Pored zanimljivih panela iz oblasti e-governmenta, zelene tranzicije i održivosti, održivog urbanističkog transporta, pametne kupovine i drugih, u agendi se nalazi i keynote speakeri iz vodećih regionalnih kompanija, kao i poseban segment fireside chata, gdje će mladi startupovi osnovani uz pomoć Ministarstva privrede KS imati priliku podijeliti svoja iskustva.

Besplatnu registraciju na forum možete izvršiti putem linka.

"Na ovogodišnjem Sarajevo Unlimited forumu s ponosom predstavljamo naše sada već dugogodišnje partnere, sponzore i prijatelje, od kojih su institucionalni partneri – Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Vlada KS, Ministarstvo privrede KS i Turistička zajednica KS, a naši partneri su i renomirane kompanije BH Telecom, Huawei, Core, Comtrade, Bičakćić d.o.o.,Vlada SR Njemačke (BMZ), Vlada Švicarske i GIZ, AMUS, ORACLE, Hager, Artisan, MindSet, E-comm asocijacija i E-commerce Sjeverne Makedonije", naveli su.

Iz organizacije Sarajevo Unlimiteda pozivaju vas da iskoristite priliku jer učešće na 9. izdanju Sarajevo Unlimited konferencije znači ulazak u svijet inspirativnih svjetskih i domaćih primjera izvanrednih praksi i iskustava, te otkrivanje svježih ideja i inovativnih poslovnih modela u ključnim oblastima tokom ovog vremena ekspanzije green tehnologija.

Sve relevantne informacije su dostupne i putem službene web stranice foruma, posjetite weareunlimited.ba kako biste saznali više.