Regionalni forum
3

Prilika za mlade: Sarajevo Unlimited u znaku startupova i mladih inovatora

Klix.ba
Regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva, Sarajevo Unlimited, održat će se narednu srijedu i četvrtak u hotelu Holiday, a ovo izdanje donosi posebno inovacije i prilike za mlade poduzetnike i buduće lidere iz oblasti tehnologije

Ovaj forum, prepoznat kao centralno mjesto okupljanja stručnjaka, poduzetnika i inovatora, otvoriće svoja vrata s dinamičnim panelima i inspirativnim razgovorima o održivim tehnologijama i novim idejama koje oblikuju regionalnu ekonomiju.

Poseban segment bit će posvećen fireside chatu sa mladim osnivačima startupova, koji su pokrenuli svoje startup biznise uz podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. U opuštenoj atmosferi, učesnici će dijeliti svoje uspješne priče, izazove koje su savladali, te vizije o tome kako tehnologija može transformisati različite sektore, ali i podijeliti iskustvo osnivanja startupa u bosanskohercegovačkom ekosistemu. Govornici će biti Zlatko Mijatović, ministar privrede Kantona Sarajevo, Dino Trnka, Studio za razvoj video igara, Chill Dragon Gam, zatim Nejra Mujagić-BHVN d.o.o. i Malik Kalem, ispred XCarbon Tech.

Jedan od također najuzbudljivijih događaja u okviru ovogodišnjeg Sarajevo Unlimiteda, bit će i GreenTech Sarajevo Challenge, takmičenje koje okuplja mlade lidere sa idejama usmjerenim na razvoj održivih tehnologija.

Takmičari će predstaviti rješenja koja imaju za cilj održivost resursa, poboljšanje efikasnosti u korištenju istih i razvoj zelenih poslovnih modela. Najbolji timovi imat će priliku da osvoje novčanu nagradu.

Tokom prvog dana foruma, naglasiće se potreba za jačom saradnjom između institucija, kompanija i mladih poduzetnika, kako bi se omogućio prostor za rast inovacija koje donose značajne promjene u društvu i ekonomiji. Mladi su prepoznati kao ključni nosioci promjena u oblastima digitalne transformacije, zelene energije i drugih sektora budućnosti.

Iz organizacije Sarajevo Unlimited naglašavaju da su prijave otvorene, te da svoj dolazak mogu potvrditi registracijom putem LINKA. Naglašavamo da je učešće na konferenciji besplatno, a više informacija o samom događaju, kao i samu agendu, možete pronaći ovdje.

Sarajevo Unlimited još jednom će potvrditi svoju ulogu kao vodeća platforma za dijalog, razmjenu ideja i inspiraciju, pružajući mladim ljudima priliku da svoje vizije pretoče u stvarnost.