Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi Bosanci i Hercegovci zamolio bih vas da svi na olxu prijavite profil Butikbastion gdje se prodaju majice i zastave koje prikazuju srbiju i bh entitet rs kao jedno. Pokažimo jedinstvo i patriotizam. Nađite taj artikal na profilu i prijavite to. Olx to ne smije dozvoliti.
Veci porez na uvoznu robu, zakonski obiljeziti strane proizvode, davati vaucere za kupovinu domace proizvodnje, ali ne brasno,so i ulje, nego proizvode koje nismo probali, a koje treba probati, ovo da se uradi, da se oformi cirkularna ekonomija, da novac i profit ostaje u BiH je veci prioritet nego spustiti poreze. Manji porez je samo da cemo vise zaduzivati u kredite, ne bas da cemo stegnuti kajs, manje trositi. Da li biste vi zaista mogli reci ne, nekom socijalnom davanju?
Super ideja. A hajde sada da se malo vratimo u realnost - okreni se malo oko sebe, sta mi to proizvodimo? 99.99% stvari oko tebe i na tebi je uvezeno. Hajmo dalje, da probamo domace proizvode: sta je to domace daleko bolje od uvoznog (a da nije voda, so, brasno i ulje)? Neki dan kupio domaci sladoled, ispovracao se i ja i dijete i rekao nikad vise. Sve i jednu domacu cokoladu koju sam probao (izuzev malih proizvodjaca), odron teski. I najjeftinija Milka je 100x bolja
Hoce u mom k. Najavili pa slagali. Svake godine uberu sve vise poreza i doprinosa ali sve skrshe na svoja d...ta. eno gledam vijest da je vlada FBiH kupila nekoliko novih preskupih pasata arteona.
Nece se desiti Jer mora smanjiti i državni aparat uhljeba.
Nema tu hajra sve dok se plata ne prima u brutto iznosu kao na trulom Zapadu. Ali zato svaki uposlenik dobije od drzave poreznu karticu i poslodavac ti odbija taj iznos od bruto plate. Tada bi se tacno znalo koliko koji se doprinosi koliko placaju i povecaju. Teskasima je odmah uracunato totalno bogatstvo, a laka kategorija bi imala razne olaksice. Ali ovo ne moze odgovarati politicarima i teskasima
Nece, nedaju Dragan i Dodik.
Nece.
A kako će to radnik biti u boljoj poziciji ako još oporezuju topli obrok, prevoz i regres.Radnik neće dobiti taj novac a poslodavca niko ne obavezuje da poveća plaću! Vi samo govorite o državnom sektoru. Bolje bi bilo da država kontroliše zašto se u firmama koje dobro posluju isplaćuje minimalac a ostalo na ruke. To je lako provjerljivo.Ne očekujete valjda da radnik kojem treba posao i nema izbora to prijavljuje.
Ovo nece nikad u ovoj državi dozivit
I to je normalno da nismo svi jednaki kako god odluci bogati ce se bogati vise siromašni ce biti siromašniji
I šta se čeka kad budu ostali samo djed i baba
Samo bježat odavde
uhljebe treba stesati pa nema BiH 20 mil stanov, Pa ovoliki Uhljebski neradnički aparat .Treba napraviti zakon o prebivalištu kako treba pola RS je u Federaciji .Kad je glasanje svi trče tamo.A i ovi stranci đaba su tu treba oni da to urede ako su več na vlasti.Od naši foteljasa nema ništa ,Otimaju se ko ce imat veču platu bolje službeno auto itd.
Kakvi fiskalni zakoni, 80 % radnji fiskalne račune ne izdaje! Pekara AS na ČVili ne znaju šta je to!
A van Sarajeva nikako.
Hahah samo nameti i nameti a ovi uhljebi namjestaju zakone kako njima dgovara. Bitno je da su slozni kad sebi trebaju dici platu a ogrezli u kriminalu i korupciji. Minimalac treba biti 1000 km i to je jadno. Oporezivanje za vode sume i te gluposti treba ici iz federalnog budjeta. Uplate za zdravstveno trebaju biti sa mogucnosti povrata tj ako korisnik tokom godine ne iskoristi te usluge taj novac moze povratit, smanjenje plata drzavnim sluzbenicima i ovima u vladi za 30 posto pod hitno.
Samo da se oragnizujemo vezano za izvoz vode mogli bi za 50% do 300% dici standard ali nasa vlast naucila krasti od kr3dita i odmah jer nemaju vremena cekati da se nesto zaradi da se stvori nova vrijednost da bi ukrali lakse je kedit dici
Kazete mozda postoji zloupotreba a ne istrazujete i ne pisete koje do sa dustvari isplatio tu pomoc jer KS nije fening isplatio pomoci radnicima dok zelejeznice vec treci put isplacuju tu pomoc pa ce radnik zelejeznice dobitk 7,700 kma plus regres dok u KS radnik nula km a ni regresa nema i gdje je tu pravda a jos vece pitanje gdje su ti sindikati kojih u KS ima 7 a svi sute niko da strajk organizuje