Veci porez na uvoznu robu, zakonski obiljeziti strane proizvode, davati vaucere za kupovinu domace proizvodnje, ali ne brasno,so i ulje, nego proizvode koje nismo probali, a koje treba probati, ovo da se uradi, da se oformi cirkularna ekonomija, da novac i profit ostaje u BiH je veci prioritet nego spustiti poreze. Manji porez je samo da cemo vise zaduzivati u kredite, ne bas da cemo stegnuti kajs, manje trositi. Da li biste vi zaista mogli reci ne, nekom socijalnom davanju?
Ne treba nama ničija sadaka kroz neke vaučere za osnovne životne namirnice. Nama trebaju zakoni kao što su svim normalnim državama , a ne da mi država svaki mjesec uzima 33,5% moje plaće .
Super ideja. A hajde sada da se malo vratimo u realnost - okreni se malo oko sebe, sta mi to proizvodimo? 99.99% stvari oko tebe i na tebi je uvezeno. Hajmo dalje, da probamo domace proizvode: sta je to domace daleko bolje od uvoznog (a da nije voda, so, brasno i ulje)? Neki dan kupio domaci sladoled, ispovracao se i ja i dijete i rekao nikad vise. Sve i jednu domacu cokoladu koju sam probao (izuzev malih proizvodjaca), odron teski. I najjeftinija Milka je 100x bolja
Prikaži sve komentare (34)