Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Doner jeste tursko jelo, ali se popularizovalo u Berlinu. Doner u Berlinu je 10x bolji od onog u Istanbulu.
joj svadje, oko donera, a bez istoka i turaka, ne bi znali mi prvi u Europi, pa tek onda svi ostali, sta je to wc, kultura higijene itd...pa po francuskoj vnago na ulicu istresali iz kanti, tako i po eng itd....sta vam je ljudi....nema ovdje 99% ljudi svijest o nasoj moci, znanju i multikulturalnosti, te religijskoj razlici...od 90ih se to koristi, samo da osteceni u mozak mogu vladati...
Sad će i Hifa dignuti cijene
Mi nismo u Evropi, sta nas boli briga
Da bi nešto zaštitili u Eu morate biti u EU, dakle ovo je mlaćenje prazne slame, a da ne govorim kako bi to bilo nemoguće napraviti preko Grka, naime ista ili slična jela se služe na cijelom tom prostoru, tko bi mogao zaštiti burek ili ćevap.
ko jede to meso od ko zna odakle
joj filozofa majko mila. ne interesuje me ko je izmislio doner kebab jer ionako ga ne jedem ni u turskoj a kamoli u berlinu.. ako mi se jede kebab, narucim ga sa svjezim mesom koje on izgrila ispred mene i stavi u kruh. Uglavnom, kebab se jede i u grckoj (zove se gyros), jede se u Libanu, Siriji, Izraelu i Palestini (zove se Shawarma) i svaka od ovih zemalja ga smatra svojim jelom.
Zato Berlinski doner ostaje najbolji i najpopularniji,ali da je upravu da se u meso stavlja svasta to je tacno,ali kad mogu u prodavnicama prodavati sok od Jabuke a on ima samu sliku na pakovanju od jabuke onda i ostali gledaju kako ce profitirati ,u svim oblastima je samo profit nije ni cudo sto je broj od oboljelih od raka u konstantom porastu
Treba brasna uzet
Zar ljudi neznaju razliku,Kebap je u pogačici,a dner je u tortilji.Obožavao sam dner dok je bio sa jagnjećim mesom,a sad ovo sa piletinom ili šta je nije mi ništa posebno i neznam za šta se traži tolika cijena.
Doner i Kebab su totalno dva različita jela. Kebab je faširano začinjeno meso koje se peče na metalnom štapu iznad žara npr. Adana kebab, Urfa Kebab itd. Doner riječ koja znači (to rotate ili rotira) je meso koje nije faširano i slaže se u veliki bunt koji se okreće i polako peče. Nema veze u čemu i kako se servira. Samo u Evropi Doner zovu Doner Kebab što nema nikakve veze.
A i prevarit će se dobro.
Umirali su ljudi koji su čitav život jeli domaću zdravu hranu. Rak je širok pojam. Kao i prašina. Uzrok visokog pritiska je teško naći a kamoli raka. Tako da druže moj, ako ne umrem od konzerviranog mesa, hoću od salate prskane pesticidima
Tvoji rodjaci su cesto svracali kod tebe na doner?
Doner je poskupio i smanjio se za duplo ovih par godina, u Njemackoj je sad 7-8e najobicniji, u tanjiru(teller) 11-12e 2021.u centru Stutgarta 3.50e bio Inace ih volim, iako su malo teski za organizam
La linea mali doner skocio na 8 KM, preskupo sada, ode sve u pm...
Sad je u Njemackoj 7-8 kebab ali je zato desetka sa kajmakom 13-14
Kebab je izmišljen u Turskoj. Kebab je samo na tanjiru servirano meso. Turčin je u Njemačkoj otvorio restoran Kebab, međutim Nijemci uvijek u žurbi za poslom nemaju kad sjesti i jesti Kebab, i nije biznis Turčina dobro profitirao.Onda je Turčin ubacio Kebab u Somun i na putu se može jesti dok se hoda i nastao je Doner Kebab.
Ove nase kabadahije ce jedva cekati da poskupe a doner im 3x lošiji nego u Istanbulu napr, a skuplji zna bit i po duplo. Da ne kazem kako ih vecina koristi najobicnije dodatke i ne znaju nista osmisliti nego daj majoneze i kecapa i kupusa i eto sta ces vise...