Najveći u BiH
128

Sajam u Tešnju ove godine mjesto okupljanja biznis ideja i sklapanja poslova

E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon dvogodišnje pauze najveći poslovni sajam u Bosni i Hercegovini, Međunarodni sajam privrede u Tešnju, ponovo otvara vrata za poslovne subjekte BiH i regiona.

Predsjednik UP Biznis centra Jelah-Tešanj Semir Kantić za Klix.ba je kazao da nakon dvogodišnje pauze uzrokovane koronavirusom tradicionalni, 16. po redu sajam privrede, ponovo otvara svoja vrata od 21. do 24. septembra na lokalitetu Kraševo Tešanj uz magistralni put Doboj - Banja Luka.

"Ove godine nastavljamo tamo gdje smo stali prije dvije godine, nastavljamo sa tradicionalnim međunarodnim sajmom privrede. Na zadnjoj Skupštini udruženja donijeli smo odluku o održavanju ovogodišnjeg sajma, a radovi na sajmištu su već u podmakloj fazi. Uz naš tim iz udruženja, tu su i naši dugogodišnji partneri iz BiH i zemalja regiona koji su s nama na ovom značajnom projektu", kazao je Kantić.

Dodao je da očekuju više od 300 izlagača iz BiH i zemalja regiona te da je Rumunija ovogodišnja zemlja partner.

"Uz Udruženje poslodavaca "Biznis centar" Jelah-Tešanj i ove godini su naši stalni partneri i prijatelji kao što je Vijeće ministara BiH, Vlada FBiH, Vlada ZDK kao i Općina Tešanj, Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna/Gospodarska komora FBiH...", dodaje naš sagovornik

Sajamski prostor ove godine obuhvata oko 5000 kvadratnih metara zatvorenog prostora i 10.000 kvadratnih metara otvorenog prostora.

"Obzirom na opštu situaciju hronične globalne ekonomske krize, uzrokovane kako pandemijom tako i velikim geopolitičkim previranjima, što se u našem regionu posebno i specifično reflektuje, ovaj sajam će biti fokusiran na regionalni razvoj i saradnju privrednika, ali i na promociju potencijala privrede u BiH i regionu", zaključio je Kantić.

U okviru sajma će biti organizovane panel diskusije, predavanja i susreti privrednika, a trebalo bi biti upriličeno i potpisivanje ugovora za gradnju dionice Koridora 5C kod Tešnja.