Brzo i jednostavno
27

Donosimo recept uz pomoć kojeg će se stari hljeb pretvoriti u slasne zalogaje

L. R.
Recept kojeg mogu spremiti i početnici © Shutterstock
Recept kojeg mogu spremiti i početnici © Shutterstock
Hljeb je neizbježna namirnica prilikom serviranja mnogih obroka, ali kojeg mnogi izbjegavaju jesti ako nije svjež. Zbog toga vam donosimo brzi recept uz pomoć kojeg ćete stari hljeb pretvoriti u slasne zalogaje, a spremanje obroka pogodno je i za početnike.

Uključite rernu da se grije na 220 stepeni. Dok se rerna grije, pripremite ove sastojke:

  • narezane kriške hljeba
  • nekoliko kašika mlijeka
  • žuti sir
  • šunka ili neki drugi suhomesnati proizvod
  • origano

Ukoliko imate cijeli hljeb, narežite ga na deblje kriške. U tepsiju najprije stavite papir za pečenje, a potom poredajte kriške hljeba. Uzmite mlijeko i natopite hljeb kako bi bio mekši.

Potom dodajte šunku, salamu ili bilo koji drugi suhomesnati proizvod koji imate. Preko toga naribajte sir i pospite origanom. Stavite jelo u zagrijanu rernu i pecite ga 10 minuta.

Ukoliko ne jedete meso, uvijek možete dodati neku drugu namirnicu koju nije potrebno dugo peći, a recept možete obogatiti nekom drugom namirnicom poput maslina ili cherry paradajza.