Nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćete imati savršeno mariniranu piletinu
Preporučuje se kombiniranje nekog neutralnog ulja, soli i soka od limuna, kao i začinskog bilja, uključujući peršun, kopar i vlasac. Neutralni okus ulja omogućuje da se osjeti okus bilja, kao i daje višu tačku dimljenja tako da ulje neće izgorjeti prije nego što se piletina ispeče. Limun također pomaže omekšati piletinu i dati joj okus.
Također je prvo potrebno pomiješati ulje, sol i limunov sok u zdjeli prije nego što nasjeckate začinsko bilje i pomiješate ga u zdjeli s ostalim sastojcima. Ako želite gustu marinadu, možete sve sastojke staviti u blender.
Prije nego što stavite marinadu, također je važno provjeriti je li piletina sobne temperature kako bi mogla upiti sastojke u marinadi i postati ukusna.
Potom na red dolazi mariniranje piletine. To ćete učiniti tako da marinadu zajedno sa piletinom stavite u plastičnu vrećicu. Zatim, svežite vrećicu i izmješajte marinadu i piletinu. Ovdje morate paziti da piletina ravnomjerno upije marinadu.
Piletina bi se morala marinirati barem nekoliko sati. Poslije toga, piletina će biti mekana i začinjena te spremna za pečenje. Kao takvu, možete je peći na roštilju, u rerni ili na tavi.