Jednostavna priprema
32
Isprobajte već danas: Kineske slane palačinke odlično se slažu uz pavlaku
L. R.
© Shutterstock
Popularne kineske palačinke su slane palačinke s dodatkom mladog luka. Vrlo jednostavno se prave, a tradicionalno se služe uz soja sos. Međutim, uz ove palačinke odlično se slažu i neke "balkanske verzije umaka" kao što je pavlaka.
Sastojci koji će vam biti potrebni:
- 400 grama brašna
- 350 mililitara mlake vode
- jedna kašičica soli
- prašak za pecivo (opcionalno)
- ulje
- mladi luk
Priprema:
Ukoliko odlučite staviti prašak za pecivo, prvo ga pomiješajte s brašnom. Potom brašno umijesite sa slanom vodom. Tijesto će biti ljepljivo, ali uz ulje lako će se razvlačiti poput tijesta za pitu. Kada umijesite tijesto, nauljite ga i ostavite između 15 i 30 minuta.
Za početak tijesto podijelite u loptice pa svaku lopticu tanko razvlačite na nauljenoj podlozi. Kada tijesto razvučete, stavite nasjeckani mladi luk te urolajte ga u zvrk poput pite. Rastanjite ga oklagijom i pecite s obje strane na zagrijanoj tavi dok ne dobije zlatnu boju.
Možda vas zanima
Počele pripreme za meč
Zmajevi trenirali u Sarajevu, Barbarez ostao bez dvojice igrača za Nizozemsku
Vezani članci