Peče se samo 30 minuta
25

Kao domaće: Uz pomoć jednog trika napravite sočnu savijaču sa sirom od gotovih jufki

L. R.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Mnogi ljudi ne vole jesti pite od gotovih jufki, jer ne budu sočne kao domaće, ali uz jedan jednostavan trik moguće je postići sličan okus onim pravim domaćim savijačama.

Za recept bit će vam potrebni ovi sastojci

  • 500 grama svježeg sira
  • pakovanje kupovnih jufki od 500 grama
  • dvoje jaja
  • 200 grama kiselog vrhnje s 20 posto mliječne masti
  • pola vrećice praška za pecivo
  • jedna kašika griza
  • jedna kašičica soli
  • 150 mililitara ulja
  • 150 mililitara mlijeka
@marijamazalin Bakina savijača sa sirom ❤️ | Grandma’s cheesey phyllo roll ups 🫶 SASTOJCI • 500g svježi sir • 2 jaja • 1/2 praška za pecivo (1 zlicica) • 1 zlica griza • 1 zlicica soli • 150ml ulje • 150ml mlijeko • 500g listovi za pite i savijače RECEPT 1. U zdjeli izmiješajte: sir, jaja, prašak za pecivo, griz i sol 2. U velikoj casi (od 300ml) izmijesajte ulje i mlijeko pola pola (prije svakog koristenja uvijek promijesati; ako zafali napravite još) 3. Izbrojite listove u pakiranju i procijenite količinu smjese po jednom listu. Moje pakiranje (Clarum) ima 11 listova i idu 2 zlice smjese po jednom listu. - ako imate manje listova, ide vise smjese po listu; bit ce malo deblje role i stat ce u manju tepsiju - ako svakako zelite vise smjese po roli, stavite 3-4 zlice, i ako imate viska listova stavite 2 lista za jednu rolu (izmedju listova ide premaz) 4. Smocite i iscijedite jednu krpu (na nju se ne lijepi list i moći ćete rolati s njom), na nju rasprostrite 1 list (ostali obavezno pokriveni da se ne osuše), premazite ga premazom (oko 5 zlicica premaza) i razmažite smjesu (ne do rubova i samo na donje 2/3 lista) 5. PAŽLJIVO zarolajte da list ne pukne, “zapakirajte” krajeve da smjesa ne ispada van i položite u pleh oblozen papirom za pecenje (najbolje s krpe direkt na pleh da ne pukne dok prenosite) 6. Sve role još jednom premažite, pospite s malo soli i stavite sjemenke po želji 7. Pecite 30-35min na 200’C PRI DNU pećnice da se stigne i dolje zapeći prije nego što gore izgori 💪 #marijamazalin #savijaca #sir #recept #recipe #cheese #rolls #jednostavnirecepti #easyrecipes #bakina #easy #recipes #baking #rollup #viral #jednostavno #brzi #recepti ♬ original sound - Marija Mazalin

Priprema:

U jednoj zdjeli izmiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, jaja, prašak za pecivo, sol i griz. Potom u jednoj čaši ili manjoj posufi napravite premaz od ulja i mlijeka. Uzmite gotove jufke i prebrojite listove kako bi jednako rasporedili fil.

Potom slijedi trik s mokrom krpom kako gotove jufke bile sočnije. Pokvasite jednu krpu i potom stavljate list jufke, a ostatak listova prekrijte drugom krpom, kako se ne bi osušili. Premažite dvije trećine lista jufke, ali ne do krajeva, kako bi smjesa ostala u jufki.

Pažljivo motajte list i redajte u tespiju kao na snimku. Kada potrošite sve listove, premažite ih još jednom i pospite s malo soli, a možete dodati i neke sjemenke. Savijaču pecite oko 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni, ali pri dnu rerne kako bi se jednako ispekla i s donje strane.