Kao domaće: Uz pomoć jednog trika napravite sočnu savijaču sa sirom od gotovih jufki
Za recept bit će vam potrebni ovi sastojci
- 500 grama svježeg sira
- pakovanje kupovnih jufki od 500 grama
- dvoje jaja
- 200 grama kiselog vrhnje s 20 posto mliječne masti
- pola vrećice praška za pecivo
- jedna kašika griza
- jedna kašičica soli
- 150 mililitara ulja
- 150 mililitara mlijeka
@marijamazalin Bakina savijača sa sirom ❤️ | Grandma’s cheesey phyllo roll ups 🫶 SASTOJCI • 500g svježi sir • 2 jaja • 1/2 praška za pecivo (1 zlicica) • 1 zlica griza • 1 zlicica soli • 150ml ulje • 150ml mlijeko • 500g listovi za pite i savijače RECEPT 1. U zdjeli izmiješajte: sir, jaja, prašak za pecivo, griz i sol 2. U velikoj casi (od 300ml) izmijesajte ulje i mlijeko pola pola (prije svakog koristenja uvijek promijesati; ako zafali napravite još) 3. Izbrojite listove u pakiranju i procijenite količinu smjese po jednom listu. Moje pakiranje (Clarum) ima 11 listova i idu 2 zlice smjese po jednom listu. - ako imate manje listova, ide vise smjese po listu; bit ce malo deblje role i stat ce u manju tepsiju - ako svakako zelite vise smjese po roli, stavite 3-4 zlice, i ako imate viska listova stavite 2 lista za jednu rolu (izmedju listova ide premaz) 4. Smocite i iscijedite jednu krpu (na nju se ne lijepi list i moći ćete rolati s njom), na nju rasprostrite 1 list (ostali obavezno pokriveni da se ne osuše), premazite ga premazom (oko 5 zlicica premaza) i razmažite smjesu (ne do rubova i samo na donje 2/3 lista) 5. PAŽLJIVO zarolajte da list ne pukne, “zapakirajte” krajeve da smjesa ne ispada van i položite u pleh oblozen papirom za pecenje (najbolje s krpe direkt na pleh da ne pukne dok prenosite) 6. Sve role još jednom premažite, pospite s malo soli i stavite sjemenke po želji 7. Pecite 30-35min na 200’C PRI DNU pećnice da se stigne i dolje zapeći prije nego što gore izgori 💪 #marijamazalin #savijaca #sir #recept #recipe #cheese #rolls #jednostavnirecepti #easyrecipes #bakina #easy #recipes #baking #rollup #viral #jednostavno #brzi #recepti ♬ original sound - Marija Mazalin
Priprema:
U jednoj zdjeli izmiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, jaja, prašak za pecivo, sol i griz. Potom u jednoj čaši ili manjoj posufi napravite premaz od ulja i mlijeka. Uzmite gotove jufke i prebrojite listove kako bi jednako rasporedili fil.
Potom slijedi trik s mokrom krpom kako gotove jufke bile sočnije. Pokvasite jednu krpu i potom stavljate list jufke, a ostatak listova prekrijte drugom krpom, kako se ne bi osušili. Premažite dvije trećine lista jufke, ali ne do krajeva, kako bi smjesa ostala u jufki.
Pažljivo motajte list i redajte u tespiju kao na snimku. Kada potrošite sve listove, premažite ih još jednom i pospite s malo soli, a možete dodati i neke sjemenke. Savijaču pecite oko 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni, ali pri dnu rerne kako bi se jednako ispekla i s donje strane.