Može se jesti i kao kolač
72
Zdravija verzija: Popularni sendvič sladoled možete napraviti i kod kuće
L. R.
Screenshot/Instagram
Sendvič sladoled je popularni desert, a vrlo lako ga je napraviti i kod kuće. Osim što je jednostavan, ova verzija je nešto i zdravija u odnosu na onaj iz marketa.
U ovoj verziji nije potrebno peći biskvit. Dovoljno je samo da ga zamijenite takozvanim petit keksom.
Sastojci za ovaj recept su:
- 240 grama petit keks
- 500 grama proteinskog sira
- tri kašike meda ili zaslađivača po izboru
- 400 grama pudinga od čokolade (može i proteinski puding)
Priprema:
Tepsiju ili kalup dimenzija 20x25 obložite plastičnom folijom ili papirom za pečenje. Potom posložite petit keks, a poželjno je da budu cijeli. Pomiješajte sir i zaslađivač po izboru, a to ukoliko je sir kremastiji, to možete napraviti i direktno u tepsiji. Ukoliko vam nije dovoljno slatko, možete dodati još zaslađivača.
Preko smjese od sira i meda dodajte puding, a onda opet poredajte petit keks. Tepsiju prekrijte još jednim slojem plastičnom folije i stavite u zamrzivač da se hladi najmanje pet sati.
Prilikom vađenja, ostavite da se malo otopi i onda pažljivo odvojite foliju i režite na jednake kocke. Ono što je dobro kod ovog deserta je da ga možete u potpunosti odlediti i jesti kao kolač.
Možda vas zanima
Vezani članci
Prijedlog za doručak
Isprobajte recept za najmekše uštipke: Savršeni za početak dana
Lako i jednostavno