Saznaje Klix.ba
189

Potpisana inicijativa za opoziv načelnika Srđana Mandića u Sarajevu

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Danas je 16 vijećnika potpisalo inicijativu za opoziv načelnika sarajevske općine Centar Srđana Mandića, saznaje Klix.ba.

Vijećnici Naroda i pravde, SBB-a i dio nezavisnih vijećnika prikupili su 16 potpisa kako bi ova inicijativa bila pokrenuta.

Amra Zulfikarpašić, koja je nezavisna zastupnica, rekla je za Klix.ba da je iznenađena ponašanjem Naroda i pravde koja se u Općini Centar priklonila SDA-u.

Ona je rekla kako nije saglasna s time da se glasa za opoziv načelnika Mandića, iako je izašla iz Naše stranke kojoj Mandić pripada.

Dragan Stevanović iz SDP-a rekao je za Klix.ba da ovim činom NiP raskida koaliciju i da je iznenađen ponašanjem partnera.

S obzirom da je sjednica Općinskog vijeća u toku ova inicijativa je odmah stavljena na glasanje za uvrštavanje na današnji dnevni red.

Čak 18 vijećnika je podržalo da se o ovoj inicijativi danas raspravlja i glasa, dvoje je bilo protiv, a jedno suzdržano.

Po glasanju za dnevni red odobrena je pauza.

Ukoliko vijećnici na sjednici pruže podršku inicijativi u naredna dva mjeseca mogao bi biti raspisan referendum za opoziv načelnika Općine Centar na kojem će se građani izjašnjavati o njegovom opozivu.