Miris djetinjstva
41

Starinski recept na drugačiji način: Isprobajte prhke čokoladne šape

Piše: L. R.
Ukusna poslastica koja podsjeća na djetinjstvo (Foto: Shutterstock)
Ukusna poslastica koja podsjeća na djetinjstvo (Foto: Shutterstock)
Šape su jedna od onih vrsta kolačića koje svojim mirisom i okusom vraćaju u djetinjstvo. Iako su ga naše nane, bake i majke pripremale bez čokolade, vrijedi isprobati i ovu verziju.
Ovi kolačići će obogatiti prazničnu trpezu, a pritom ih je vrlo jednostavno napraviti. Osim sastojaka, potrebni su vam i kalupi za šape.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

  • 300 grama brašna
  • 80 grama šećera
  • 250 grama margarina
  • dvije vrećice vanilin šećera
  • dva bjelanjka
  • 100 grama tamne čokolade
  • ulje za podmazivanje kalupa
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kratko umutite margarin sobne temperature pa dodajte šećer i dvije vrećice vanilin šećera. Dodajte brašno i bjelanjke pa dodatno umutite.

Istopite čokoladu, kratko je ohladite pa umutite s ostatkom smjese. Na kraju, smjesa mora biti čvršća kako bi vam bilo jednostavnije napuniti kalupe. Prije punjenja, kalupe za šape premažite uljem.

Šape pecite nekih 12 minuta na temperaturi od 200 stepeni. Kada su pečene, ostavite da se ohlade i pospite šećerom u prahu. Ako niste ljubitelji šećera u prahu, možete ih tako ostaviti ili jednostavno premazati otopljenom čokoladom.