Da zene vode sve drzave, doslo bi do prekida medjunarodnih odnosa :-) No, salu na stranu. Zene su u pravu kada traze da budu placene kao muskarci za isti posao, a ne 30% manje.Zapravo, jedini kriterij bi trebao da bude sposobnost, a ne spol.
Nije bas 30% razlika, bar tamo gdje se mjeri. Pa moguce je da su prosjecno 10% manje ucinkovite od muskaraca pa zato prosjecno manje dobijaju, plus obaveze kuci pa se mogu manje koncentrisati na posao, po prirodi nemaju takmičarski duh kao muskarci, vise dana izostaju zbog porodjajnog (sto također usporava napredak u karijeri i ima dodstne troskove firmi) itd
@sanjo87 Sto se tice plata, razlike su osjetne od zemlje do zemlje. Kakve to cudnovate studije dolaze do zakljucka da su muskarci efikasniji od zena, te da zene po prirodi nemaju takmicarski duh? To sve zavisi od osobe. Pa, valjda i muskarac ima kucne obaveze, ne samo zena. U DK, moj drug zbog djeteta ce izostati s posla sve do maja, dok, s druge strane, zena je na poslu. Sve se moze lijepo uklopiti kada se hoce.
Prikaži sve komentare (62)