Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NISAM ZATUCANI BALKANAC AL ONE SU CISTE FUKSE
bravo
Jedno su jednaka prava za koje su se zene borile svo ovo vrijeme, a nesto sasvim drugo je feministicki sovinizam koji je zastupljen na zapadu. Oni se nece zaustaviti dok sve muskarce ne strpaju u zatvor.
jesu li to one što gole hodaju po ulici? ja sam protiv toga.
Smijesno je raspravljati o feminizmu kada je rasizam mnogo veci problem u svijetu.
Najjace su mi one sto objavljuju kojekakve gluposti poput “ ponizavati me moze ko hoce, ali me niko ne moze poniziti osim jedne osobe, a ta osoba sam ja” “ ili ja kad padnem, ustajem jos jaca” i ostala njesra 🤮
Sve je dobro dok nije u pitanju ekstremni feminizam, a koji je zasnovan na mržnji prema muškarcima.
Samo Bog i porodica i neizmjerna ljubav da to sve povezuje nas moze spasiti od feminizma i LGBTizma
drago mi je sto vidim da ovdje ljudi ne padaju bar na te fore
Feminizam je smece i ideolosko oruzje protiv porodice i tradicije, feministkinje su kompleksasice i generalno slabe i povrijedjene zene koje padaju na suplju. Ili one koje nemaju sta izgubiti
Da zene vode sve drzave, doslo bi do prekida medjunarodnih odnosa :-) No, salu na stranu. Zene su u pravu kada traze da budu placene kao muskarci za isti posao, a ne 30% manje.Zapravo, jedini kriterij bi trebao da bude sposobnost, a ne spol.
Nije bas 30% razlika, bar tamo gdje se mjeri. Pa moguce je da su prosjecno 10% manje ucinkovite od muskaraca pa zato prosjecno manje dobijaju, plus obaveze kuci pa se mogu manje koncentrisati na posao, po prirodi nemaju takmičarski duh kao muskarci, vise dana izostaju zbog porodjajnog (sto također usporava napredak u karijeri i ima dodstne troskove firmi) itd
@sanjo87 Sto se tice plata, razlike su osjetne od zemlje do zemlje. Kakve to cudnovate studije dolaze do zakljucka da su muskarci efikasniji od zena, te da zene po prirodi nemaju takmicarski duh? To sve zavisi od osobe. Pa, valjda i muskarac ima kucne obaveze, ne samo zena. U DK, moj drug zbog djeteta ce izostati s posla sve do maja, dok, s druge strane, zena je na poslu. Sve se moze lijepo uklopiti kada se hoce.
ženu treba tući sve dok ne postane žena kako treba a ne rospija
Cuj "pokret koji teži izjednačavanje prava žena s pravima muškaraca". Pa koja to PRAVA imaju muskarci a koja nemaju zene? Moze li iko nac i jedno? Ne moze jer muskarci imaju manje prava. U brakorazvodnim parnicama se uvijek sudi u korist zene, zene dobijaju i blaze kazne za ista krivicna djela u poredjenju sa muskarcima, ne znam cemu taj feminizam ako ne cistom jedenju govana.
uspostavlja se matrijarhat jer je zene puno lakse drzati u status quo a poslusni muzici-psici ce raditi sta god im one kazu :) novi svjetski poredak
Ovaj feminizam, ili kako ga zovu treći val feminizma, nema veze sa izjednačavanjem prava, nego traži posebna prava, i to je više klub mrzitelja muškaraca, posebno bjelaca. Prava su odavno izjednačena svima, ne znam šta više hoće.
Ovaj 3rd Wave Feminism se pretvorio u Feminacizam
Jednaka prava žena =/= moderni feminizam. To su grupe pune wannabe komunjara, buntovne djece zatrovane postmodernističkim utopijskim pričama i osoba sa vlastitim problemima koje žele proširiti na ostale ljude. Feministički pokret, barem onaj najglasniji, danas je ništa više od pokreta koji mrzi muškarce.
@BezrepaMarva Khm, Linda Sarsur junakinja, khm... Znaš zašto su stale na stranu tog patrijarhata? Zato što su oni smeđe boje kože. Znaš ono, bijelo je rasizam seksizam fašizam, a smeđe/crno/crveno je ugroženo od bijelog, stoga... Saveznici protiv Zapada, mrze iste stvari.
@xyzq Uspješne ženke imaju posao, porodicu, principe...
Ne mogu da vjerujem kolika propaganda ovih boraca za "jednakost". Feminism is Cancer.
za par godina žene će tražiti ravnopravnost i povodom rađanja, kao zašto da mi trpimo tolike bolove, hoćemo i da vi rađate, ili nećemo ni mi rađat