Stranci su pokusali odblokirati Coviceve blokade u institucijama na nacin da mu namjeste fotelju u Predsjednistvu. Usput bi rijesili i presude Evropskog suda mada bi se pojavila nova diskriminacija prema Hrvatima Srednje Bosne. To bi se rjesavalo do narednih izbora 2026 kada bi napokon sve bilo mnogo bolje.ali Covic ne da da se umanje ovlasti Doma naroda gdje on ima alate za blokadu niti da se umanje podrucja rada clanova Predsjednistva. On bi da je predsjednik i da moze da sve blokira.
To je trebalo biti manje zlo. Favorizovati Covica privremeno da bude izabran za predsjednika, ali da on pristane na smanjenje oblasti Doma naroda i Predsjednistva. Nikad mu vise stranci nece htjeti napraviti nikakvu uslugu. On je njih dobro osramotio. Radi njega su podrzali diskriminirajuci model izbora ne bi li idiot odblokirao drzavu. Za ovo rjesenje se angazovala i Hrvatska, a on odbio, jer mu je malo.
Damo mi da se umanji ovlast doma naroda ali onda cemo federaciju podjeliti na dva djela sto i cini federaciju.. Kome nije jasno znacenje federacije nek googla
Prikaži sve komentare (63)