Stotinama godina stoji 7 brace, generacije i generacije su zili s tim. I onda se nadje neki pametnjakovic da nam svima pojasni sta je to ustvari. Niko se tu ne moli nikome to uvijek bilo mjesto za davanje sadake i neki dusevni smiraj da si ucinio nesto..koliko se moze. Kome se ne svidja nek produzi. Al ne moze...tolerancija nije dio vjere koju neki prakticiraju.
Dugotrajno postojanje nekog običaja ne čini ga automatski opravdanim. Na primjer, činjenica da su žene bile zlostavljane kroz povijest nije nikakva legitimacija takvog postupanja. Duga postojanost neke prakse ne smije biti izgovor za njezino očuvanje. Vrijeme je da se suočimo s tradicijama koja su protivne vjeri i da sacuvamo tradicije koje koje su u skladu.
@Referent Sta kaze covjek na ovoj minuti? "Mi trazimo pomoc od ovih ljudi koji su 'bliski' Allahu". Znaci klasicni veliki sirk. Isto ono sto su radili musrici za vrijeme Nuha a.s., pa kako su na kraju zavrsili zbog takvih djela i ubjedjenja... Pametnom dovoljno https://youtu.be/-leF2gMvcaw?feature=shared&t=207
Prikaži sve komentare (55)