Kakav neinteligentan i neljudski komentar. Znači, čovjek nema pravo ozdraviti. Ako je nogometaš bolovao od depresije, treba čitav život to da ga prati. Ako se neko izliječi od raka, nema pravo dalje živjeti, baviti se sportom. Imao rak i izliječio ga. Imao depresiju i izliječio je.
Pri tome, psihičke bolesti su često lažne, jer daju dijagnozu na osnovu onoga što im pacijent ispriča. A pacijent može da laže da bi, recimo, otvorio bolovanje na poslu. Pacijent može biti i nadrogiran, a da to ne zna. Ako je nogometaš spreman da igra, to znači da je zdrav. Sport je najbolji lijek. Najveći luđak na Balkanu bio je jedan psihijatar, imena R. Karadžić. I 120.000 njegovih pacijenata pošlo za njim.
Pri tome, psihičke bolesti su često lažne, jer daju dijagnozu na osnovu onoga što im pacijent ispriča. A pacijent može da laže da bi, recimo, otvorio bolovanje na poslu. Pacijent može biti i nadrogiran, a da to ne zna. Ako je nogometaš spreman da igra, to znači da je zdrav. Sport je najbolji lijek. Najveći luđak na Balkanu bio je jedan psihijatar, imena R. Karadžić.
Prikaži sve komentare (50)